Waar zit de Helix piercing & Hoe het best een helix verzorgen - VeAn Tattoo
Hélix piercing
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Hélix piercing

Een van de populairste plekken voor een piercing is het oor. Het wordt op verschillende plaatsen gepierced - op de lel, op het kraakbeen.

De piercing in de bovenste rand van het oor wordt Hélix piercing of spiraal piercing genoemd.

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen

Plaats van
de Hélix piercing

Dit soort piercing wordt vaak een kraakbeen piercing genoemd, aangezien de piercing aan de bovenkant van het gedeelte van het kraakbeen van het oor wordt uitgevoerd.

De Hélix piercing is beschikbaar in de volgende soorten uitvoeringen: 

  • Enkel, tweevoudig of drievoudig. 
  • Recht en omgekeerd. 

De klassieke uitvoering van een spiraal piercing is een enkelvoudige piercing van het buitenste kraakbeen van het bovenoor. Maar de meeste klanten zetten twee of drie piercings, daarom wordt de procedure ook wel een tweevoudige of drievoudige piercing genoemd. Hierbij dient te worden toegegeven dat de spiraal piercing er in elk ontwerp heel spectaculair en aantrekkelijk uitziet. Een stijlvol sieraad dat in zo'n piercing wordt gezet draagt bij aan de effectiviteit van elke look.  

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen

Hoe pijnlijk is
een Hélix piercing

Op verschillende gespecialiseerde forums en informatieplatforms op het internet kunt u veel feedback lezen van mensen die een kraakbeen piercing in hun oor hebben laten zetten.

De meesten van hen, met name degenen die een paar jaar geleden Hélix piercings hebben laten zetten, gaven toe dat ze behoorlijk veel pijn hadden tijdens de ingreep. Sommigen vielen zelfs flauw. Ook werd opgemerkt dat vanwege de extreme gevoeligheid van dit deel van het oor, niet iedereen in staat was om sieraden van welke soort dan ook te dragen. Als gevolg daarvan genazen de gaatjes uiteindelijk.

Maar tegenwoordig zijn de mogelijkheden van de schoonheidsindustrie enorm uitgebreid en verbeterd. De ingreep van een spiraal piercing is tegenwoordig vrijwel pijnloos. Ook is er geen risico op enige vorm van ontsteking. De piercing zelf wordt door de meeste klanten beschreven als een plotselinge, middelmatig intense kneep, pijnlijke gevoelens daarna verdwijnen meestal na 2-3 minuten. 

Er dient meteen gewaarschuwd te worden dat de van het rechtstreekse ontwerp minder pijnlijk is dan de omgekeerde. Dit wordt verklaard door het feit dat het kraakbeenweefsel op de steel van de helix dikker is. 

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen

Adviezen vóór de spiraal
piercing procedure

Alvorens met de Hélix piercing procedure te beginnen, is het raadzaam om de aanbevelingen op te volgen van mensen die al eerder een spiraal piercing hebben laten zetten.

Dankzij deze tips zullen het piercing proces en de herstelperiode gemakkelijker verlopen: 

  • Indien de klant van plan is om 2-3 kraakbeen piercing in twee oren in één sessie te laten zetten, raden wij dit ten zeerste af. Het is heel belangrijk om één oor schoon (onbeschadigd) te laten. Dit moet gebeuren zodat men rustig kan slapen. Aangezien de genezing van een spiraal pirsing vrij lang duurt en soms pijnlijk is, moeten de noodzakelijke voorwaarden voor rust gegarandeerd worden. Een rustige slaap wordt verzekerd door op de rug of op de zij te slapen, aan de kant waar uw hoofd op een kussen met het gezonde oor rust. 
  • Vraag de meester zeker om de piercing plaatsen vooraf te markeren. Hierdoor kunt u visualiseren hoe het sieraad in het betreffende gedeelte van het oor eruit zal zien nadat de Hélix piercing is gezet. 

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen

Vraag de meester zeker om de piercing plaatsen vooraf te markeren.

Hierdoor kunt u visualiseren hoe het sieraad in het betreffende gedeelte van het oor eruit zal zien nadat de Hélix piercing is gezet.

Het zal noodzakelijk zijn om meerdere keren met de piercing meesters te overleggen alvorens de kraakbeen piercing wordt uitgevoerd. U dient ook met gespecialiseerde arts te overleggen over eventuele contra-indicaties.        

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
Contra-indicaties
na een piercing

Om het herstel na de procedure van de kraakbeen piercing van het bovenste oor probleemloos en snel te laten verlopen, dienen de volgende vereisten in acht genomen te worden: 

  • Gebruik geen sieraden die op het oorweefsel kunnen drukken, waardoor de bloedcirculatie wordt belemmerd. Bijvoorbeeld, een accessoire in de vorm van een ring verhoogt, naast het eerder genoemde ongemak, ook de pijn en vertraagt het herstel. De optimale optie zijn ultradunne labrets in de vorm van spijkertjes. Het is ook niet wenselijk om dunne labrums te kiezen waarop aan beide uiteinden bevestigingen (balletjes, wieltjes, enz.) geschroefd kunnen worden. Deze kunnen aan huid of kleding blijven hangen en daardoor het oor verwonden. 
  • De eerste 2-3 dagen moeten pas gepiercede oren tegen vocht beschermd worden. Als u uw haar moet wassen, gebruik dan droogshampoo. Gedurende 2-3 weken is het aanbevolen om geen badhuizen, sauna's, zwembaden en op het strand te bezoeken. Deze beperkingsperiode is minimaal en is bedoeld om een snel genezingsproces mogelijk te maken. 

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
Hoe lang duurt
de herstelperiode

Het genezingsproces van kraakbeen piercing wonden is vrij pijnlijk en duurt gedurende drie tot zes maanden.

De duur hangt zowel af van de individuele eigenschappen van het lichaam van de klant als van hoe nauwgezet de aanbevelingen van de meester betreffende de verzorging van de Hélix piercing worden opgevolgd. 

Behandel de wondjes altijd met een ontsmettende oplossing (antisepticum). Gebruik meermaals gevouwen gaasjes of verband. Maak geen gebruik van wattenschijfjes. Bij gebruik hiervan kunnen kleine pluisjes in de wond terechtkomen. Oorbellen in de prikplaatsen mogen de eerste 3-4 weken niet aangeraakt worden, maar het is beter om langer te wachten.

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
Medische zorg

Helaas genezen helix-piercings soms niet goed.

In dit geval dient u een arts te raadplegen. Als u een bonkend, branderig gevoel, roodheid en verdikking van de huid voelt op de plaats van de piercing, moet dit u onmiddellijk waarschuwen. U mag geen tijd verliezen als er pus of doorzichtige vloeistof uit de wonden komt. Behandel de wondjes in geen geval zelf, vooral probeer de inhoud van onderhuidse knobbeltjes niet uit te knijpen. Dit kan leiden tot ernstigere complicaties. 

In de meeste gevallen kan het ontstekingsproces snel verholpen worden door tijdig contact op te nemen met een arts. Een gezamenlijk consult met de meester maakt het mogelijk om de herstelperiode succesvol af te ronden. 

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
Wanneer kunnen oorbellen
in een spiraal piercing vervangen worden

Sieraden in een spiraal piercing kunnen eenvoudig vervangen worden.

Maar u dient er eerst voor zorgen dat de piercing succesvol genezen is. Het is aanbevolen om de oorbellen de eerste keer samen met uw meester te verwisselen. Hij zal u ook adviseren over de correcte manier om de verwisseling zelf uit te voeren.   

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
Verschillende soorten sieraden
voor Hélix piercing  • Labret. Lijkt op een dunne spijker en varieert in lengte van 4-10 mm. Voor fixatie wordt een schroefdraad gebruikt, die verschillende vormen kan hebben.  
  • Barbell. Lijkt op een labret, maar dan op een staafje (4-10 mm lang), waarbij de schroefdraad aan beide kanten wordt bevestigd. 
  • Ring. Een populaire sieraad voor spiraal piercing. De diameter van het sieraad is ongeveer 8 mm, de diameter van het materiaal van de ring is tussen de 1,0-1,2 mm. Als decoratief element kan een ballonnetje worden gebruikt. Het wordt niet aanbevolen om ringen direct na de piercing te gebruiken.   

Als materiaal voor de sieraden wordt titanium, goud, chirurgisch roestvrij staal en bioplastic (kleurloos, monochroom of gekleurd) gebruikt.

hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
hélix piercing verzorgen
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.