Verzorging pmu wenkbrauwen: Instructies & Nuttige tips - VeAn Tattoo
Permanente make-up verzorging

Nuttige tips voor de
verzorging van een tatoeage

Tatoeage is een dienst die zeer populair is bij vrouwen in de 21e eeuw.

Het geeft hen de mogelijkheid om er mooi uit te zien zonder al te veel moeite. Echter, om een kwalitatief resultaat te krijgen, is het belangrijk om zich tot een ervaren en gekwalificeerde meester te wenden. Een goede specialist zal in staat zijn een nette tatoeage te zetten, die lange tijd zal meegaan. Natuurlijk wordt de kwaliteit van het werk bepaald door een aantal factoren zoals: het professionalisme van de meester, kwaliteit van de instrumenten en materialen, moderne apparatuur en het belangrijkste - steriliteit en veiligheid van de procedure.

Echter, naast deze factoren is er nog een ander aspect dat de kwaliteit van de tatoeage beïnvloedt - de verzorgingsprocedures, zonder dewelke de tatoeage niet zo goed zal zijn als gewild.

De verzorging van de tatoeage speelt een belangrijke rol bij het behouden van de kwaliteit van het eindresultaat. Want het hangt er grotendeels vanaf hoe zorgvuldig u de aanwijzingen van de meester opvolgt en nauwkeurig alles uitvoert zodat de permanente make-up u zolang mogelijk zal plezieren.

Alleen door het opvolgen van bepaalde aanbevelingen en regels van tatoeage verzorging zal de klant jarenlang tevreden kunnen blijven met zijn beslissing en de hoge kwaliteit van de uitgevoerde procedure.

verzorging pmu wenkbrauwen

Het genezingsproces

De specifieke kenmerken van de tatoeage behandeling hangen af van een bepaald soort procedure en de zone van het gezicht waar de tatoeage wordt uitgevoerd.

Hoewel in het algemeen de behandeling vergelijkbaar is, elke zone heeft zijn eigen kenmerken waarmee rekening dient te worden gehouden. Bijvoorbeeld, de behandeling van lip- en wenkbrauwtatoeage is enigszins verschillend. Voor een correcte uitvoering van de procedure is het belangrijk de specifieke kenmerken van elke zone in acht te nemen en het advies van de meester op te volgen.

Na het aanbrengen van het pigment op de wenkbrauwen zal zich een korstje vormen dat na verloop van tijd zal verdwijnen. De tint van het pigment zal aanvankelijk twee tinten lichter zijn, maar na genezing zal de kleur meer subtiel zijn, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat de meester niet de juiste tint heeft gekozen. Wat de oogleden betreft, is na de procedure een zwelling niet uitgesloten, die binnen de volgende vier tot vijf dagen zal verdwijnen.

Na de tatoeage van de lippen is een herpes profylaxe kuur noodzakelijk om onaangename gevolgen te voorkomen. Net als voor de wenkbrauwen zal het heldere pigment op de lippen wat vager worden na de genezing van de dermis. Alle fasen van de verzorging en genezing van de tatoeage worden na de procedure beslist door de meester toegelicht, evenals aanbevelingen over wat u moet doen om complicaties te voorkomen.

verzorging pmu wenkbrauwen
verzorging pmu wenkbrauwen

Verzorging van tatoeage
in het dagelijks leven

De verzorging van tatoeages in het dagelijks leven is eenvoudig, u hoeft alleen maar dagelijks speciale antiseptica en crèmes voor de regeneratie van de huid te gebruiken.

Het vereist niet veel inspanning, enkel regelmaat.

Direct na de tatoeage en de eerste paar weken na de procedure is het noodzakelijk om speciale crèmes voor huidregeneratie te gebruiken. De meester schrijft meestal specifieke crèmes of zalven voor die geen stoffen bevatten die allergieën veroorzaken.

Regenererende middelen dienen in een dunne laag op de beschadigde huid te worden aangebracht, zodat de genezing in fasen verloopt. Het is belangrijk de te behandelen zone niet te laten uitdrogen om bijkomende problemen te vermijden.

Om de huid na de procedure te herstellen wordt aanbevolen anti-ontsteking crèmes en zalven te gebruiken, die maximaal drie keer per dag moeten worden aangebracht. Overmatig gebruik is niet aanbevolen, en indien u vindt dat de crème niet voldoende is, raadpleeg dan een meester over de beste aanpak. Neem beslist contact op met een specialist en gebruik uitsluitend de aanbevolen producten, aangezien zelfbehandeling tot negatieve gevolgen kan leiden.

verzorging pmu wenkbrauwen

Na een tatoeage vormt zich op de beschadigde plek een korstje dat de beschadigde huid beschermt tegen externe factoren, zoals stof en vuil.

Het is belangrijk deze er niet af te pellen, hoe sterk de verleiding daartoe ook is, om beschadiging van de huid en littekens te voorkomen. Zodra het korstje er vanzelf is afgevallen, dient u gedurende een week crème op de huid te blijven smeren.

Veel vrouwen vragen zich af of ze make-up kunnen gebruiken na de tatoeage procedure. Gedurende de genezing van permanente make-up wordt aanbevolen om make-up te vermijden, aangezien deze huid irritatie kan veroorzaken. Bovendien kan het aanbrengen van crèmes of serums op het genezende gebied tot ontstekingen leiden.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan tatoeage verzorging bij warm en koud weer, wanneer het beschadigde huid gedeelte meer voorzichtige verzorging vereist. In de winter en de koude herfst dient de make-up te worden beschermd tegen sneeuw, wind en regen. Ook dienen plotselinge temperatuurschommelingen te worden vermeden. Tijdens het warme seizoen vereist de tatoeage bescherming tegen de zonnestralen, daarom is het gebruik van zonnebrandcrème vóór het naar buiten gaan verplicht.

Indien u een vakantie plant, dan is het beste om uw tatoeage procedure uit te stellen tot na uw thuiskomst, aangezien regelmatig verzorging essentieel is, en het kan ingewikkeld zijn om tijdens de reis het beschadigde huid gebied te verzorgen.

verzorging pmu wenkbrauwen
verzorging pmu wenkbrauwen

Aanbevelingen voor de
verzorging van elke zone

Elke zone van het gezicht waar een tatoeage is aangebracht heeft zijn eigen specifieke verzorging.

Het is belangrijk om hier op verantwoorde wijze om te gaan om het genezingsproces te versnellen en ongewenste gevolgen te voorkomen.

  1. Wenkbrauwen zone.
    1. Gedurende de eerste twee tot drie dagen na de tatoeage procedure de wenkbrauwen afdeppen met een wattenschijfje dat is bevochtigd met een antiseptisch middel dat geen alcohol bevat. Met ingang van de derde dag dient een dun laagje genezende zalf op het beschadigde gebied te worden aangebracht.
  2. Ooglid zone.
    1. Na de tatoeage behandeling schrijft de meester een speciale zalf voor om deze zone te behandelen. Bij zwelling van de ogen kunt u droge ijskompressen aanbrengen door ijs in een zakje te doen en deze op de gezwollen plek aan te brengen. Het gebruik van mascara, eyeliner en oogschaduw is verboden totdat de korstjes volledig zijn verdwenen. Hoewel de oogleden een delicaat gebied is, de genezing van deze zone kan sneller verlopen dan de wenkbrauwen of lippen.
  3. Lippen verzorging.
    1. Al vóór de lippen tatoeage dient de meester een speciale en regelmatige verzorging aan te bevelen. Meestal zijn het middelen tegen herpes die vóór de procedure worden voorgeschreven. Dezelfde middelen dienen te worden ingenomen na de behandeling van ongeveer een week. Hierbij dient te worden opgemerkt dat anti-herpes geneesmiddelen in de vorm van tabletten dienen te zijn en niet in de vorm van crèmes en zalven, om het pigment niet te beschadigen. Het is ook belangrijk speciale aandacht te besteden aan wat de lippen betreft. Gedurende de genezingsperiode mag geen hete koffie of thee worden gedronken en dient de consumptie van gekruid of overmatig zout voedsel te worden vermeden. Ook alcohol dient tijdens de genezingsperiode te worden vermeden. Bij het tanden poetsen dient ervoor gezorgd te worden dat er geen tandpasta op de lippen komt. Een ander belangrijk aandachtspunt is dat zoenen dient te worden vermeden totdat de korstjes volledig zijn verdwenen. Bovendien is het belangrijk om uw lippen tijdens het genezingsproces niet te laten uitdrogen.
verzorging pmu wenkbrauwen

Om een kwalitatief resultaat van permanente make-up te krijgen, is het belangrijk om deze op de juiste wijze te verzorgen.

Zelfs de kleinste details kunnen het eindresultaat beïnvloeden, daarom is het belangrijk om alle aanbevelingen van uw meester op te volgen. Door een regelmatige verzorging blijven de schoonheid en de kwaliteit van de tatoeage jarenlang behouden. Indien u vragen heeft, vermijd dan zelfbehandeling en neem snel contact op met de meester die u advies en aanwijzingen kan verstrekken. In geval van ontstekingen dient u onmiddellijk contact op te nemen met een specialist om ernstige problemen te voorkomen. Permanente make-up verzorging vereist geen veel inspanning en door het advies van een professional op te volgen en het regelmatig uitvoeren van de procedures kunt u langdurig van uw nieuwe look genieten.

U kunt verzorgingsmiddelen voor permanente make-up bij onze studio aanschaffen.

verzorging pmu wenkbrauwen
verzorging pmu wenkbrauwen
verzorging pmu wenkbrauwen
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.