Tattoo verzorgen eerste dagen: Nazorginstructie & Nuttige tips - VeAn Tattoo
Nazorg van je tattoo

De tattoo industrie
is enorm populair over
de hele wereld.

Het streven om uw lichaam te versieren met verschillende afbeeldingen is voor veel mensen heel gewoon, en sommigen van hen kunnen niet weerstaan aan de wens om hun lichaam volledig te bedekken.

Een tattoo is een geweldige manier om zich van de massa te onderscheiden en uw uniekheid en levenswaarden aan de wereld te demonstreren. Vooral de jongere generatie begrijpt dit heel goed, want voor hen is de zelfexpressie van levensbelang. Maar men hoeft niet te veronderstellen dat een tattoo iets is voor outsiders of freaks, aangezien een groot aantal acteurs, muzikanten, sporters en andere sterren zichzelf hebben voorzien van een tattoo. En om die reden laten hun fans, in een streven om op hun idolen te lijken, ook zichzelf tatoeëren.

Behalve een esthetische kant heeft tattoo ook een praktische kant - het verbergen van littekens, moedervlekken en andere huidoneffenheden die de eigenwaarde van een persoon aantasten. Het is daarom geen verbazing dat dit soort diensten steeds populairder wordt.

Waar eigenaars van tattoo echt in geïnteresseerd zijn, is de juiste nazorg van de tattoo. Het antwoord is helaas onmogelijk te krijgen, aangezien er evenveel meesters als meningen zijn. Tot op heden zijn er zoveel verschillende technieken, materialen en preparaten beschikbaar dat het onmogelijk is om een eenduidig antwoord te geven. Voor de creatie van een tattoo worden verschillende pigmenten, machines en andere toegepast, hetgeen uitsluitend van de meester afhangt.

Daarom verschillen de verzorgingsadviezen van meester tot meester. Maar er is geen tijd voor zorgen, aangezien de meester na afloop van de sessie zeker een gedetailleerd verzorgingssysteem voor uw nieuwe tattoo zal verstrekken.

tattoo verzorgen eerste dagen

De nazorg van
de nieuwe tattoo waar u zo
lang op heeft gewacht.

Vooral in dit geval zijn de eerste 5-6 uur belangrijk, aangezien dan het lot van het ontwerp wordt bepaald.

De optimale oplossing is het gebruik van een speciale folie.

Bij het zetten van een tattoo wilt u deze absoluut niet voor iedereen en uzelf verbergen. Echter, het volledig onbeschermd laten van een tattoo is op zijn zachtst gezegd pijnlijk. En het heeft te maken met de invloed op een verse tattoo van verschillende bacteriën en stof met vuil. Daarom is het belangrijk om gedurende de eerste week na een nieuwe tatoeage extra voorzichtig te zijn en alle externe invloeden te vermijden die het ontwerp kunnen verstoren, zodat je er elke dag van kunt genieten. Anders dreigt het ontwerp te worden beschadigd en moet u het wellicht laten corrigeren door een meester of zelfs laten verwijderen door middel van een laser.

Wanneer de tattoo klaar is, zal de meester de tattoo bedekken met een beschermende folie. Hierdoor wordt de tattoo beschermd tegen invloeden van buitenaf. Door bacteriën kan de tattoo niet alleen worden aangetast, maar ook een huidinfectie ontstaan. Nadat de meester de plek van de tattoo tattoo heeft dichtgeplakt met folie, rust het tattoo lot van de tattoo volledig op uw schouders. De kwaliteit van de verdere integriteit van de ontwerp en uw eigen gezondheid worden door u bepaald.

tattoo verzorgen eerste dagen
tattoo verzorgen eerste dagen
tattoo verzorgen eerste dagen

Speciale folie

Dit is een speciaal ontworpen folie voor de snelle genezing van tattoo.

Dankzij deze folie hoeft u zich geen zorgen meer te maken over mechanische, chemische en andere invloeden op de tattoo. Een douche nemen, uw favoriete en comfortabele kleding dragen en geen voortdurend verband aanbrengen zijn een van de belangrijkste voordelen van de speciale folie. Tot de andere positieve kenmerken van deze folie behoren:

 • De bereikbaarheid van zuurstof tot de tattoo zone, waardoor het genezingsproces sneller verloopt;
 • De transparantie van de folie maakt het mogelijk de toestand van de tattoo op elk gewenst tijdstip te controleren;
 • De folie wordt eenmalig aangebracht voor een periode van zes dagen, gedurende welke het volledige genezingsproces plaatsvindt;
 • Absolute bescherming tegen water;
 • De elasticiteit van de folie zorgt ervoor dat de folie zijn positie op het lichaam behoudt, zelfs tijdens het bewegen.
tattoo verzorgen eerste dagen

Toepassing van de folie

Knip een stuk folie op de gewenste lengte.

Vervolgens de rode randen van de folie verwijderen en op het gewenste lichaamsdeel aanbrengen. Plak de folie soepel over het hele oppervlak en vermijd daarbij plotselinge bewegingen om de integriteit van de tattoo niet te beïnvloeden. Let op: plooien of luchtbellen op de folie zijn niet toegestaan. De folie dient een marge te behouden van een paar cm vanaf de randen van de tattoo zelf.

Eerste behandeling van de tattoo - door de folie op het lichaamsdeel aan te brengen, zal de meester het tijdschema van de eerste behandeling van de tattoo meedelen.

tattoo verzorgen eerste dagen
tattoo verzorgen eerste dagen

Afhankelijk van de grootte van de ontwerp kan dit tijdsbestek variëren van 4 tot 6 uur.

Laten wij de stap voor stap instructies doornemen voor het verwijderen van de folie en het behandelen van de tattoo.

 1. Was vooraf uw handen. Verwijder de folie van het getatoeëerde gedeelte met schone handen. Velen raken in paniek als zij een tattoo-afdruk op de folie zien - dit is volkomen normaal.
 2. Was de ichor van de tattoo af. Voeg een beetje vloeibare zeep aan schoon water toe. Producten die alcohol bevatten zijn niet geschikt. Vermijd gebruik van washandjes, zelfs de zachtste. Gebruik uitsluitend de handpalm en spoel de pus geleidelijk af. U zult waarschijnlijk zien dat een deel van de inkt met de pus wegspoelt. Dit is normaal en hoort erbij. Het zijn de restjes die niet nodig zijn.
 3. Het is verboden het afgespoelde gedeelte af te drogen. Het is toegestaan alleen lichtjes af te vegen. Laat de tattoo volledig drogen.
 4. Op het gedroogde gedeelte wordt een speciale genezende zalf aangebracht. Voorzichtig uitgesmeerd over het gehele oppervlak van de tattoo.
 5. Na de behandeling van de getatoeëerde plek moet deze worden afgedekt met een speciale folie. Indien u niet over de aanbevolen door de meester folie beschikt, dan is gewone huishoudfolie ook geschikt, maar deze moet met een pleister worden bevestigd.
tattoo verzorgen eerste dagen

De hele procedure dient driemaal per dag te worden herhaald ('s ochtends, 's middags en 's avonds), waarbij de folie wordt vervangen door een nieuwe.

De tijdsduur is een paar dagen.

De belangrijkste richtlijnen voor de nazorg van een tatoeage betreffen met name de eerste drie dagen, die cruciaal zijn voor het genezingsproces. Tijdens deze dagen dient speciale aandacht te worden besteed aan steriliteit. Tijdens het genezingsproces kunt u jeuk ervaren, dat is normaal. Echter, het krabben aan de tattoo is niet toegestaan, aangezien dit de integriteit van de tattoo kan aantasten. De gevormde laag op de tattoo zal vanzelf loskomen, het verwijderen zelf is niet toegestaan. Na drie dagen mag het gebruik van de folie worden gestaakt. Eén van de belangrijkste regels - is om de huid waarop de tattoo is aangebracht vochtig te houden. De vorming van korstje kan leiden tot onherstelbare gevolgen. Door deze eenvoudige regels te hanteren, kunt u uw tattoo jarenlang behouden.

tattoo verzorgen eerste dagen
tattoo verzorgen eerste dagen
tattoo verzorgen eerste dagen
Per ongeluk een korstje
van de tattoo geschraapt
- wat moet u doen?

Laat de paniek achterwege en behandel de beschadigde tattoo onmiddellijk.

Ten eerste, verwijder overtollig pus/bloed van het huidoppervlak. Ten tweede, breng genezende zalf aan op dit gedeelte. Ten derde, bedek het gedeelte met een folie of verband. Tot de wond volledig genezen is, dient u voortdurend zalf op het gedeelte aan te brengen en de folie te vervangen. Indien het ontwerp verstoord is, dan kunt u contact opnemen met de meester voor een correctie.

tattoo verzorgen eerste dagen
tattoo verzorgen eerste dagen
Genezingsproces van de tattoo

Dit proces duurt meestal twee weken, afhankelijk van individuele omstandigheden.

Een kleine lijst met aanbevelingen om beschadiging van de tattoo te voorkomen:

 • Een verbod om gedurende 20 dagen badhuizen, sauna's en spa-behandelingen te bezoeken;
 • 10 dagen zonder sportactiviteiten;
 • Bescherming van de tattoo tegen de buitenomgeving;
 • Geen zonnebaden of zonnen gedurende een maand;
 • Alleen douchen, geen bad nemen;
 • De huid voor het douchen behandelen om een extra laag tussen de huid en het water te creëren;
 • De eerste 2-3 weken geen alcohol nuttigen;
 • Indien mogelijk, vermijd bloedverdunnende medicatie;Indien de aanbeveling niet wordt opgevolgd, kan de tattoo verhard of korstvormig worden. Dit zal de integriteit van de tattoo ontwerp aantasten. Alleen het door u opvolgen van de aanbevelingen kan een kwalitatieve tattoo garanderen. Aarzel niet om de meester te raadplegen, doch maak geen misbruik van zijn hulp. Door alle aanbevelingen op te volgen, zal de tattoo naar behoren genezen. En daarna kunt u het met trots tonen aan de omringende wereld.

tattoo verzorgen eerste dagen
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.