Industrial piercing
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

De originele oor piercing - de industrial piercing, bestaat uit twee gaatjes die met elkaar verbonden zijn door een sieraad, een schaaltje van een barbell.

Voor een sieraad wordt een rechte barbell of een gebogen staaf van verschillende vorm gebruikt. Vroeger werd deze soort van lichaamsmodificatie geassocieerd met de punk cultuur. Tegenwoordig worden tweevoudige piercings door mensen gezet die willen opvallen, aandacht willen trekken en op hun idolen willen lijken. Industrial piercings zijn te zien bij de Britse muzikant Zayn Malik, Hollywoodsterren Scarlett Johansson en Emma Watson. Meestal wordt de piercing gezet met een naald met een diameter van 1-1,6 mm.

industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen

Kenmerken en voordelen

Industrial piercings zijn spectaculaire sieraad die kunnen helpen bij het creëren van een trendy look.

In plaats van een barbell kunnen er twee ringen worden gedragen, zoals bij Emma Watson of Scarlett Johansson, evenals andere sieraden. Door de aanwezigheid van twee gaatjes kan de verzorging lastig zijn. De genezingsperiode duurt ongeveer 4-6 maanden en gedurende deze periode dient de piercing dagelijks behandeld te worden. Kraakbeenweefsel geneest langer dan de huid. De eerste 3-5 dagen na het prikken kan er pijn ontstaan bij aanraking. Door de verschillende anatomische structuren van het oor bij verschillende mensen, kan de industrial piercing er bij u anders uitzien dan bij uw vrienden.

industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen

Organisatie van de verzorging

Om infectie en andere complicaties te voorkomen, dient u de punctie behandelingen tweemaal daags gedurende de dag uit te voeren.

Procedure:

 1. Was uw handen met zeep.
 2. Bevochtig een wattenschijfje met een antiseptische oplossing die door de meester wordt aanbevolen.
 3. Behandel het oppervlak van het oor rond de punctieplaats door het verwijderen van vuil, opgedroogd bloed en korstjes (verharde huid).
 4. Beweeg de barbell voorzichtig naar voren om het uitstekende uiteinde te behandelen.
 5. Beweeg de barbell naar achteren om het uiteinde aan de andere kant te behandelen.
 6. Beweeg de barbell voorzichtig heen en weer om ervoor te zorgen dat de antiseptische oplossing in het gaatje terechtkomt.


industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen

Als u ringen draagt, draai deze voorzichtig in de rondte.

Naast de standaard verzorging is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen tijdens het wassen en borstelen van het haar. Lang haar krult vaak rond de barbell. Als gevolg daarvan kunt u de barbell met het haar meetrekken, waardoor pijn ontstaat en de wond opnieuw beschadigd raakt. Soms is het beter om in plaats van de barbell een kraakbeen labret of ringen te dragen totdat de industrial piercing volledig genezen is.

industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen
Hoe de genezing te versnellen

Meestal duurt de genezing 4-6 maanden.

Echter, in sommige gevallen kan de periode langer duren (9-12 maanden), wat afhangt van het individuele lichaam eigeschappen en de kwaliteit van de verzorging. Aanbevelingen om het genezingsproces te versnellen en complicaties en infecties te voorkomen:

 • Houd het haar uit de buurt van de piercing. Lange lokken kunnen het beste in een knot of paardenstaart worden opgestoken..
 • Raak het sieraad niet aan.
 • Vermijd druk op de piercing plaats. Slaap niet aan de kant van het gepiercete oor. Het is beter om tijdelijk af te zien van het dragen van oordopjes en oorbedekkende modellen.
 • Kies een eenvoudig sieraad voor gemakkelijke verzorging. De beste optie voor nieuwelingen is een middellange rechte barbell. De uitstekende randen van een lange barbell hebben meer kans om vast te blijven zitten aan haar, accessoires en hoofddeksels.
 • Draag sieraden gemaakt van hypoallergene materialen met chemische inertheid. De opties omvatten titanium, medisch staal en goud. Kwalitatieve metalen zijn biocompatibel met levende weefsels, waardoor sieraden minder snel worden afgestoten.


Elke druk op de industrial piercing kan ertoe leiden dat het sieraad verschuift en een bijkomende trauma aan de wond veroorzaakt. Gouden, titanium en stalen sieraden zijn geschikt voor diegenen die een gevoelige huid hebben.

industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen
Soorten sieraden

Voor industrial piercing kunt u kiezen uit verschillende soorten sieraden die u helpen om elke dag er authentiek uit te zien.

De sieraden kunnen vervangen worden na volledige genezing van de piercing. Als de wond niet genezen is, kan het verwisselen van de barbell een infectie en een ontstekingsproces opwekken. Verwijder het sieraad niet volledig tot het kraakbeen volledig genezen is. Anders kan het gaatje dichtgroeien. Opties voor sieraden:

 • Een rechte barbell die beide gaatjes verbindt. De barbell kan extra versierd worden met een balletje, steentje of bedeltje in het midden.
 • Een gevormde (gebogen) barbell die de twee gaatjes verbindt.
 • Twee barbells - een voor elk gaatje.
 • Ringen van verschillende diameters en breedtes voor elk gaatje.


Het sieraad kan minimalistisch of omvangrijk en opzichtig zijn, afhankelijk van de gelegenheid en de stemming. Tegenwoordig kunt u gouden barbells kopen versierd met edelstenen die er duur en statusgericht uitzien. Om de barbell te verwisselen, schroeft u de fixatie balletje los aan een kant en trekt u de barbell er voorzichtig uit.

industrial piercing verzorgen
industrial piercing verzorgen
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS