Tattoo in de nek: Ideeën, Тekening, Betekenis - VeAn Tattoo
Tattoo in de nek
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Esthetiek en expressie: tattoo in de nek als uitdaging voor schoonheidsnormen

Tattoo in de nek - is een bijzondere vorm van zelfexpressie en cosmetische modificatie van het lichaam, waarvoor een hoog niveau van vaardigheid en artistieke creativiteit van de meester vereist is.


Dergelijke body art kan ongetwijfeld worden geclassificeerd als gedurfd en zelfs als hardcore, aangezien het voornamelijk als sociaal onacceptabel wordt beschouwd. Echter, de tijden veranderen en dit gedeelte van het lichaam wordt steeds meer gevraagd voor tattoo. En met de juist gekozen schets en een ervaren specialist kan er een echt meesterwerk worden gecreëerd.

Tattoo in de nek

Evaluatie van pijn en bijzonderheden van de aanbrengprocedure

Om eerlijk te zijn: een tattoo in de nek wordt beschouwd als één van de meest pijnlijke om aan te brengen.


De reden hiervoor is de tere en gevoelige huid, evenals een groot aantal zenuwuiteinden in dit gedeelte. Indien u besluit om een tattoo in de nek te laten zetten, zoek dan een kunstenaar die ervaring heeft in dit delicate en gevoelige gedeelte.

Sommige meesters merken op dat handpoke (hand tatoeage techniek) in het gebied van de nek minder pijnlijk is dan bij het gebruik van een machine. Het biedt ook meer mogelijkheden voor manoeuvres, aangezien de ruimte tussen de kin en de sleutelbeenderen beperkt is. Het aanbrengen van ingewikkelde patronen, geometrische figuren of symbolische afbeeldingen vereist een hoge graad van nauwkeurigheid en professionaliteit van de tattoo meester. Dit is vooral belangrijk vanwege de ingewikkelde vorm en flexibiliteit van de nek, evenals de gevoeligheid van de huid op de nek.

Het aanbrengen van pigment in het gebied van de nek is moeilijker dan in de meeste andere gebieden. Het proces van pigmentatie kan merkbaar ongemak met zich meebrengen. Echter, een vastberaden beslissing om een tekening in de nek te laten zetten weerspiegelt de vastberadenheid, het non-conformisme, de toewijding aan de tattoo cultuur en de bereidheid om een meer uitdagende ervaring te accepteren, ongeacht de hoeveelheid ervaren pijn.

Tattoo in de nek
Tattoo in de nek

Welke tattoo's zien er goed uit in de nek

De verscheidenheid aan tattoo schetsen speciaal ontworpen voor de anatomie van de nek neemt voortdurend toe.


Sommige van de werken zien er harmonieus uit of vervullen het idee uitsluitend op dit gedeelte. Laten wij eens een aantal interessante ideeën voor schetsen bekijken.

Tattoo in de nek
Tattoo in de nek
Tattoo in de nek

Roos

Het beeld van een roos is zeer gangbaar in de tattoo cultuur.


Deze kan in elke stijl worden uitgevoerd, van zwart-wit dotwork tot kleurrijk new school. Ongeacht het gekozen ontwerp is het een fundamenteel symbool in de wereld van body art met een diepe inhoud. De roos is een uitdrukking van schoonheid en delicaatheid, maar tegelijkertijd van ingewikkeldheid, actieve verdediging en crisis. Elk bloemblad, doorn, schaduw, buiging en andere elementen kunnen staan voor een of andere emoties, gevoelens en facetten van het menselijk leven.

Tattoo in de nek
Tattoo in de nek
Wolf

Een tattoo in de nek met dit wilde dier verwijst naar primaire instincten, mannelijkheid en ook naar ideeën van materialisme.


Wolven symboliseren de aangeboren vrijheid, die ook fundamenteel is voor de mens en vaak zijn persoonlijkheid bepaalt. Een dergelijke tattoo is de belichaming van grote kracht, trouw en verbondenheid met de natuur. Door aan de schets van de maan, bomen, stam- of runensymbolen toe te voegen, kan er een echt wandtapijt in de nek worden gecreëerd, dat de wereld de persoonlijke geschiedenis en waarden van de eigenaar vertelt.

Tattoo in de nek
Vogels

Mannelijke tattoo's in de nek beelden vaak trotse en spontane vogels af.


Deze trotse wezens symboliseren vrijheid, intelligentie en transcendentie. Elke vogel heeft een unieke betekenis:

  • De pauw is de belichaming van schoonheid, elegantie, liefde en zelfvertrouwen.
  • De uil symboliseert mysterie, geheimen en de nachtelijke levensstijl.
  • De meeuw verwijst naar de zee en avonturen, geestelijke rust en gebrek aan gehechtheid.
  • De pinguïn belichaamt het thuisgevoel, samenhorigheid, goedheid en vrolijkheid.
  • De adelaar spreekt van dapperheid, scherpzinnigheid, onverschrokkenheid in situaties wanneer dat nodig is, etc.
Tattoo in de nek
Tattoo in de nek
Tattoo in de nek
Verwarde ketting

Indien u reeds een tattoo in de nek heeft, kan deze altijd worden aangevuld.


Een symbolische ketting die onder de huid vandaan steekt en zich rond andere elementen van de compositie wikkelt, of het nu bloemen, vogels, dieren, etc. zijn. Een ketting met gedetailleerde en elegante details kan een effect van realisme, verbondenheid en interactie tussen verschillende delen van de body art creëren (vooral handig als u een aantal kleine tattoo's in de nek met elkaar wilt verbinden).

Een ketting kan stijfheid, beperkingen, moeilijkheden in het leven en andere moeilijkheden symboliseren. Echter, kan het gebroken of ontrafeld worden. In dat geval verandert de connotatie in een meer positieve:

  • Strijd en/of overwinning van een ernstige ziekte.
  • Verlossing van verslaving.
  • Herinnering aan verslavingsgedrag en de gevaren ervan.
  • Het overwinnen van andere moeilijkheden.
  • Een gebroken ketting symboliseert de wilskracht en innerlijke kern van een persoon.Tattoo's in de nek verbazen door de esthetiek, dapperheid, opstandige uitstraling en artistieke veelzijdigheid. Tegelijkertijd is het een krachtige uitdaging, hetgeen kritiek van anderen en zelfs sociale veroordeling met zich mee kan brengen. Desondanks, wie beter dan de eigenaars en eigenaren van gedurfde body art zullen erin slagen om het standpunt en de houding van het publiek ten opzichte van de tattoo cultuur te veranderen.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.