Bijen
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Tattoo met een bij:
symboliek van deze
afbeelding en ideeën
voor de realisatie ervan

Sinds eeuwenoude tijden hebben bijen een centrale plaats ingenomen in vele culturen.

Deze duidelijk gekleurde insecten zijn essentieel voor het behoud van een gebalanceerd ecosysteem. Ze spelen een belangrijke rol in de succesvolle groei van verschillende vormen van bomen, planten en landbouwgewassen noodzakelijk voor het bestaan van de mens. Zonder deze zouden wij zelfs geen basisproducten zoals koffie of chocolade hebben. Daarom kan het belang van de bij als bondgenoot van de mens ook moeilijk worden overschat.

De oude Romeinse poëet Vergilius beschreef het gedrag van bijen die bloemen en gewassen bestuiven als iets bijna magisch, alsof ze bedoeld waren om in harmonie met elkaar te leven. Onze voorouders hebben altijd waardering gehad voor het vermogen van bijen samen te werken en iets moois te creëren, hoewel wij dat vandaag de dag misschien als vanzelfsprekend beschouwen. De Keltische druïden beschouwden bijen als symbolen van de zon en de godinnen van de vruchtbaarheid, waarbij de natuurlijke orde der dingen voorop stond. Dit komt omdat bijen alleen aanwezig waren in gebieden die gezond en welvarend waren.

Als een van de meest hardwerkende en toegewijde soorten insecten, zijn bijen ook ontzettend populair in de wereld van de tattoo cultuur. Echter, voordat wij in het proces van de keuze van een idee voor een toekomstige schets duiken, laten wij het eerst over de betekenissen van deze afbeelding hebben.

bijen tatoeage

Wat symboliseert
een bijen tatoeage

Bijen zijn uiterst sociale wezens, aangezien zij gedurende hun hele leven samen in een bijenkorf leven.

Zodoende is elk van deze verbonden met andere insecten en zorgen ze allemaal voor elkaar tot hun laatste dag. Altruïstische mensen die sociaal en extravert zijn, kunnen in een team werken, openstaan voor de wereld en bereid zijn om anderen te helpen, zijn de beste kandidaten voor een bijen tattoo.

bijen tatoeage
bijen tatoeage

Vanwege de aard van het harde werk in de bijenkorven dat vereist is om honing te maken voor het welzijn van het hele team, kan een bijen tattoo ook symbool staan voor:

 • Team geest.
 • Getrouwheid.
 • Doorzettingsvermogen.
 • Plicht gevoel en verantwoordelijkheid.
 • Toewijding aan het werk.
 • Cohesie, etc.

Het feit dat werkbijen sterven nadat ze een vijand hebben gestoken voor het welzijn van de partner en de bijenkorf wordt ook geassocieerd met opoffering en toewijding. Ondertussen, dankzij het ongelooflijk elegante honingraatontwerp, is een andere betekenis van een bijen tattoo een ongelooflijke esthetiek, structuur en geavanceerde collectieve intelligentie. Een dergelijke body art is perfect voor heldere en optimistische mensen.

bijen tatoeage
bijen tatoeage
bijen tatoeage

Ideeën voor bijen
tattoo's

Afhankelijk van de gebruikte symbolen, kleurtinten, stijlen, attributen en technieken verandert de betekenis van een bijen tattoo.

Laten wij een aantal interessante ideeën bekijken en zien hoe deze werken:

 • Tattoo's die uitsluitend in zwart zijn uitgevoerd, zijn een soort demonstratie van respect en liefde voor dit ongelofelijke insect. Een dergelijk kleurenpalet maakt de afbeelding van een bij meer organisch en natuurlijk. Donkere en dichte kleuren kunnen zelfs een ongevaarlijke honingbij er dreigend en matig hard uit laten zien, hetgeen niet altijd verkeerd is. De bijen moeten hun bijenkorf beschermen, en daarom heeft een bepaalde vorm van intimidatie bestaansrecht. Biedt insecten bescherming door hun angel, die dient als een soort waarschuwing. Het is een krachtig attribuut en symbool, dat ook in een tattoo benadrukt kan worden.
 • Een tattoo ontwerp met een pot honing symboliseert overvloed, vruchtbaarheid en welvaart. In veel culturen werd het beschouwd als voedsel dat de goden zelf waardig was.
 • Inheemse body art met een bij is ook heel populair. Er bestaan zelfs speciale symbolen van inheemse volkeren om dit hardwerkende insect uit te beelden.
 • Een bijenkorf tattoo bestaande uit perfecte zeshoekige honingraten. De tekening symboliseert eenheid, toewijding, onderlinge verbondenheid, structuur, cycliciteit en consistentie van het werk.bijen tatoeage
bijen tatoeage
 • Veelkleurige bijen tattoo's zien er spectaculair en indrukwekkend uit, aangezien de natuurlijke kleur ervan op zich al behoorlijk interessant is. En de combinatie van zwarte en gele kleuren zijn altijd een geslaagde keuze.
 • De afbeelding van de bijenkoningin, de leider van de hele kolonie, is een krachtig beeld dat macht en grenzeloze vrouwelijke kracht vertegenwoordigt.
 • Tattoo ontwerp van een bij-moordenaar (van eng. Killa Beez) is één van de mascottes van de iconische Amerikaanse rapgroep Wu Tang. Het is een uitstekende manier om uw liefde voor de hip-hop cultuur uit te drukken. Een dergelijke bij symboliseert doorzettingsvermogen, dodelijkheid, woede en ongelooflijke kracht die elke bron van kwaad kan blussen.
 • De afbeelding van insecten in cartoonstijl. Op deze manier kunnen mensen hun charmante aard en schattige uiterlijk benadrukken. Meestal worden dergelijke tekeningen in heldere kleuren uitgevoerd.
  Bijen tattoo's belichamen niet alleen de unieke esthetiek van deze hardwerkende insecten, maar onthullen ook hun aard en filosofie. Bovendien worden deze ook goed gecombineerd met verschillende aspecten van culturen en de natuur. De bij is enerzijds het archetype van de zonne-energie en sociale interactie, en anderzijds symboliseert het doorzettingsvermogen, getrouwheid en wederzijdse hulp. Dit krachtige beeld is opmerkelijk door zijn veelzijdigheid, evenals door zijn mogelijkheid om persoonlijke waarden en overtuigingen uit te drukken
Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS