Top 23+ Draak tatoeage: Ideeën, Betekenis - VeAn Tattoo
Draak
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Wat betekent de Draak tattoo?

De kunst van het tatoeëren opent voor een persoon grenzeloze mogelijkheden voor zelfexpressie en onthult hun creatieve potentieel.


Vooral als het gaat om een tatoeage met de afbeelding van de Draak. Dankzij een rijk palet aan interpretaties kunt u de perfecte optie voor uzelf uitzoeken, die precies de betekenis zal onthullen die in de afbeelding ligt besloten.

Wat kan de betekenis zijn van de drakentattooschets in verschillende culturen, en hoe varieert deze afhankelijk van de details? De draak is niet slechts een tekening; het is een volledige geschiedenis, doordrenkt met symboliek en een heilige boodschap. In verschillende delen van de wereld heeft het een eigenaardige betekenis meegekregen:

 • In het oude China symboliseerde het mystieke dier harmonie, goedheid en kracht. Zijn beeld werd beschouwd als een perfecte balans tussen natuur en mens.
 • Japanse Draak drukte wijsheid, kracht en adellijkheid uit. Dit beeld steeg uit boven het alledaagse door de idealen van macht en kracht te belichamen.
 • In Europa werd het vaak geassocieerd met demonische krachten waardoor er een parallel werd getrokken tussen chaos en verwoesting.
 • Voor de oude Grieken was de Draak een voorbode van rampspoed en oorlog, een vuurspuwend wezen dat angst inboezemde.Tattoo met de Draak dient gedetailleerd te zijn met betekenis. Tenslotte zal elk element, nuance van de tekening een bepaalde betekenis dragen.

Draak tattoo
Draak tattoo
Draak tattoo

Voor wie is een Draak tattoo geschikt?

Dergelijke tattoos worden even vaak door mannen als door vrouwen gekozen.


Echter, deze zijn vooral geschikt voor diegenen die over innerlijke kracht en dorst naar de prestaties van hun doelen beschikken. Draak - een teken van overwinning op uzelf, over moeilijkheden, een symbool van strijd. Deze afbeelding is ideaal voor machtige en vastberaden persoonlijkheden. Voor degenen die vooruit gaan, ondanks obstakels.

Draak tattoo
Draak tattoo

Een plek voor een tattoo kiezen

Op welk deel van het lichaam kunt u de Dragon tattoo schets plaatsen?

 • Op de rug kan een majestueus portret van een mystiek wezen met gespreide vleugels worden gecreëerd, hetgeen kracht en agressie symboliseert.
 • De afbeelding van de Draak die omhoog vliegt op het oppervlak van de hand zal de belichaming zijn van spirituele kracht en nobelheid.
 • Het schouderblad biedt voldoende ruimte voor een expressieve compositie, waarbij zowel het vreedzame als het angstaanjagende dier wordt afgebeeld.
 • Tattoo met de Draak in miniatuur formaat op de nek ziet er gracieus en stijlvol uit, geschikt voor zowel mannen als vrouwen.
 • In de taille is het mogelijk om schitterende strijdscènes, vele symbolen en mystieke elementen af te beelden.
 • Een tekening op de enkel of pols zal een expressieve uitdrukking zijn van individualiteit, geluk en bescherming.
Draak tattoo
Draak tattoo
Draak tattoo

Spectaculaire stijlen van uitvoering

Er bestaan verschillende stijlen waarin de Dragon tattoo schets er stijlvol, aantrekkelijk en verbluffend zal uitzien.

 • Japanse stijl met zijn wijsheid en eeuwenoude geschiedenis zal heldere kleuren, ongelooflijke technieken laten zien. Hier overheersen zwarte, gele, rode kleuren. En geweien, puntige klauwen, een lange baard zijn bijna verplichte elementen van de tekening.
 • Linework, waarbij de elegantie van vormen wordt benadrukt, is populair door de aanwezigheid van veel lijnen, bochten en contouren. Het wordt op verschillende delen van het lichaam toegepast.
 • Traditional ondanks de kleurrijkheid en helderheid zal het de aandacht trekken met een duidelijke tekening.
 • Grafische stijl met zijn zwart-wit contrasten en detaillering maakt de afbeelding letterlijk "levend".
 • New school is geschikt voor meer creatieve en jonge persoonlijkheden, aangezien het doet denken aan stripverhalen, grappige of angstaanjagende scènes, graffiti schilderijen.
 • Abstracte tattoo met de Draak zal een unieke ontwikkeling van de meester of klant zijn. Vaak worden ongewone elementen, vormen, patronen en details gecombineerd. Het hoogtepunt is een onverwachte oplossing van de kleuren van de afbeelding.Bij het kiezen van een draken schets is het belangrijk dat u zich tot een ervaren meester wendt die de individualiteit van de klant kan vastleggen en de gekozen betekenis in de afbeelding kan overbrengen. VeAn salon biedt professionele consulten om zo snel mogelijk en tegen een voordelige prijs de meest stijlvolle, aantrekkelijke en unieke tattoo te creëren.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.