Top 45+Feniks tatoeage: Ideeën, Betekenis - VeAn Tattoo
Feniks
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Feniks tattoo

Feniks is een mythisch personage uit talloze legendes en sagen.

De vogel met helder, kleurrijk verenkleed beschikt over het vermogen om na de dood uit de as herboren te worden. Feniks tattoo's zijn populair onder vertegenwoordigers van verschillende geslachten en leeftijden, hetgeen te wijten is aan de symboliek en esthetische aantrekkingskracht. De magische vogel is de personificatie van schoonheid en gracieusheid, die tegelijkertijd krachtige motiverende ideeën weerspiegelt.

Feniks tattoo
Feniks tattoo
Feniks tattoo

Betekenis van
Feniks tattoo

Feniks symboliseert vuur, het streven naar het leven en overwinning over de dood.


Tattoo met een vogel betekent zelfverbetering, persoonlijke groei, het streven om hoge doelen te bereiken. De unieke personage trekt de aandacht met een prachtige verenkleed van helder rood, geel en gouden kleur. De levensduur is ongeveer 500 jaar. Tegen het einde van zijn leven maakt de Feniks een nest van takjes, steekt het in brand en vergaat in de vlammen. Daarna herboort het uit de as - begint een nieuwe levenscyclus.

Feniks tattoo
Feniks tattoo

De voornaamste betekenissen van de Feniks tattoo:

 • Hernieuwing en revitalisering.
 • Hoop en het vermogen om tegenslagen te overwinnen.
 • De cyclische aard van leven en dood.
 • Magische kracht en bovennatuurlijke vermogens.
 • Geluk en welvaart.
 • Onsterfelijkheid en regeneratie.
 • Kracht en uithoudingsvermogen.
 • Vastberadenheid en de wil tot overwinning.
 • Creatieve potentieel.
 • Zelfbewustzijn en persoonlijke groei.
 • Sterke emoties en passie.
 • Genezing en levensduur.
 • Het begin van een nieuwe fase in het leven.

Feniks tattoo

Herinneringen aan de Feniks komen voor in de oude Egyptische, Oosterse en Christelijke culturen.

De betekenis van de Feniks tattoo in verschillende landen en regio's kan variëren. Binnen het Egyptische concept wordt de vogel geassocieerd met de waarheid en rechtvaardigheid, evenwicht en orde. In China personifieert de Feniks het vrouwelijke en mannelijke begin - Yin Yang. Het personage komt vaak voor in Chinese kunstwerken en in het ontwerp van de tempels. Er wordt aangenomen dat het geluk, overvloed en welvaart brengt.

Feniks tattoo
Feniks tattoo

In het Oude Griekenland diende de Feniks als een goed voorteken en een herinnering aan de noodzaak om in een betere toekomst te geloven.

Het voornaamste idee is dat zelfs in moeilijke tijden er nog potentieel is voor een nieuw begin en overwinningen. Mensen kiezen de Feniks tattoo schets om hun veerkracht en vastberadenheid te tonen. Dit is de beste manier om te laten zien dat een persoon moeilijkheden heeft overwonnen en sterker is geworden.

De vogel wordt geassocieerd met spirituele groei en zelfverbetering. Het wordt beschouwd als een symbool van zuivering en staat voor de mogelijkheid om een nieuw leven te beginnen. Feniks tattoo wordt vaak gekozen door verliefde koppels die de levensduur van gevoelens en relaties willen benadrukken.

Feniks tattoo
Feniks tattoo
Feniks tattoo
Soorten tattoo schetsen

Feniks tattoo's worden in verschillende vormen en maten aangeboden.

Het ontwerp kan aanzienlijk variëren, hetgeen te wijten is aan verschillende ideeën over de kleur en de kenmerken van de vogel. Soorten schetsen:

 • Met een aureool rond het hoofd. Symboliseert verbondenheid met de zon en licht, kracht en macht. Betekent bescherming tegen duistere krachten en problemen.
 • Vogel die uit de as herrijst. Belichaamt verjonging, genezing, het overwinnen van ziekten. Symboliseert de mogelijkheid om een nieuw leven te beginnen.

Feniks tattoo
Feniks tattoo
 • Met rook. Betekent leven en vooruitgaan, magische kracht en mysterie.
 • Met veren. Symbool van moed en vastberadenheid, het bereiken van doelen, geluk en voorspoed.
 • Met bladeren. Belichaamt hoop en vruchtbaarheid, geloof in een betere toekomst, hernieuwing van lichaam en ziel, nieuw leven.
 • Met een Draak. In de Chinese mythologie wordt Feniks geassocieerd met een vrouw, Draak - met een man. De lichaam tekening betekent harmonie in familierelaties.

De waarde van de afbeelding wordt verhoogd door de persoonlijke, unieke betekenis die de eigenaar toevoegt. Om de lichaam tekening te personaliseren worden citaten en details toegevoegd.

Feniks tattoo
Feniks tattoo
Feniks tattoo
Stijlen van uitvoering

Feniks tattoo wordt in verschillende stijlen uitgevoerd.


Afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar kan de afbeelding groot of klein, helder, kleurrijk of laconiek zwart-wit zijn. De plot is optimaal geschikt voor het creëren van grootschalige composities die een groot gedeelte van het lichaamsoppervlak in beslag nemen. 3D tekeningen worden gekenmerkt door artistieke expressiviteit. Veel voorkomende stijlen:

 • Aquarel. Kleurrijke tekeningen gemaakt met zachte streken en lijnen. Afbeeldingen zonder duidelijke contouren zien er sierlijk en elegant uit.
 • Traditional. De tattoo in traditionele stijl wordt gekenmerkt door duidelijke zwarte contouren en het gebruik van heldere kleuren.
 • Neo Traditional. De tatoeage in de Neo Traditional stijl brengt subtiele gradiënten van kleur over in de uitvoering van het verenkleed.

Feniks tattoo
Feniks tattoo
 • Japans. Wordt gekenmerkt door een overvloed aan kleine details en een rijk kleurenpalet.
 • Chinees. De afbeelding in de Chinese stijl verkrijgt een aanvullende betekenis - trouw aan de familiewaarden, deugd, harmonie in relaties.
 • Minimalisme. Een kleine tattoo wordt een sierlijke toevoeging aan elk imago. De tekening kan gekleurd of zwart-wit zijn.

Sommige mensen geven de voorkeur aan de volledige afbeelding van de vogel, anderen kiezen voor afzonderlijke fragmenten - veren, vleugels, vlammen. Meestal wordt het mythische wezen afgebeeld met uitgestrekte vleugels om de schoonheid en majesteit te tonen.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.