Top 45+ Katten tatoeage: Ideeën, Betekenis - VeAn Tattoo
Katten
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Katten Tattoo

Katten Tattoo is één van de populairste soorten body art.

Sinds de oudheid toont de mens genegenheid en liefde voor pluizige, eigenzinnige dieren. In het Oude Egypte werden katten als godheden vereerd.

Katten Tattoo
Katten Tattoo
Katten Tattoo

Betekenis van Katten
tattoo, Poes tattoo

De betekenis van de Katten tattoo is verbonden met de opvattingen over de eigenschappen van het dier en de houding tegenover het dier in verschillende culturen.

De Oude Egyptische godin van plezier, vreugde en liefde Bast werd afgebeeld met het hoofd van een leeuwin en het lichaam van een huiskat. In deze context symboliseert de tattoo succesvolle romantische relaties, vruchtbaarheid en vrouwelijke schoonheid.

Katten worden in veel culturen beschouwd als beschermers van het huis. Het is geen toeval dat voordat een nieuw huis werd betreden, er een kat werd binnengelaten. Een lichaam tekening betekent loyaliteit, trouw aan familiewaarden en tradities. Het is een krachtig amulet dat het huis en de naasten beschermt tegen problemen.

Katten Tattoo
Katten Tattoo

De kat is een vrijheidslievend dier die nooit tegen zijn zin in zal gaan.

Men gelooft dat het pluizige dier negen levens heeft, hetgeen de tattoo betekenissen geeft zoals een lang leven, het vermogen om obstakels in het leven te overwinnen, genezing en krachtig potentieel. Andere betekenissen:

 • Mysterie en raadselachtigheid.
 • Magie en magische transformaties.
 • Vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Sociale flexibiliteit, adaptatie aan alle omstandigheden.
 • Intuïtie, spirituele groei.
 • Elegantie en charme.
 • Liefde voor avonturen en reizen.

Katten Tattoo
Katten Tattoo
Katten Tattoo

In de Scandinavische mythologie diende de kat de godin van de liefde en schoonheid, Freya.

In de Japanse cultuur is de kat een veel voorkomende talisman die geluk aantrekt en beschermt tegen duistere krachten. Pluizige dieren werden vaak geassocieerd met heksen en tovenaressen, waardoor de tattoo als een magische talisman beschouwd kan worden. De betekenis van een Katten tattoo kan eenvoudig of diep zijn - alles hangt af van het idee dat de eigenaar impliceert.

Katten Tattoo
Katten Tattoo
Soorten tattoo schetsen

Het onbeperkte aantal ontwerp opties draagt bij tot de populariteit van de Katten tattoo.

Ontwerp opties:

 • Zwarte kat. Trekt geluk aan, symboliseert magische transformaties, zelfverbetering en creatief potentieel.
 • Siamse kat. Het majestueuze dier staat voor een hoge sociale status, macht en leiderschapskwaliteiten.
 • Met de maan. Twee mystieke symbolen in één plot versterken elkaars betekenis - magische bescherming, romantische relaties, mysterie en het begin van vrouwelijkheid.
 • Cheshire kat. De beroemde personage uit het boek ("Alice in Wonderland") weerspiegelt liefde voor de kunstwerken van L. Carroll, nieuwsgierigheid, extravagantie, het verlangen naar nieuwe kennis en sensaties.
 • Egyptische kat. Staat voor innerlijke harmonie.
 • Katten hoofd. Laconieke afbeelding wordt vaak gebruikt als onderdeel van een mouwruimtevullend of groot patroon.
 • Katten poot. Symbool van geluk en het boeken van succes.

Katten Tattoo
Katten Tattoo
Katten Tattoo

Katten worden vaak afgebeeld in een speelse houding, terwijl zij zich voorbereiden op een sprong of tijdens de jacht.

Er is keuze uit verschillende kattenrassen, die verschillen in uiterlijk en gedrag. Perzische katten worden gekenmerkt door een lange, pluizige vacht, sfinxen - de afwezigheid van wollen vacht. Abessijnse katten zijn slank en elegant. In het karakter van vertegenwoordigers van het Siamese ras komen onbevreesdheid en opstandigheid duidelijk naar voren.

Mensen zetten vaak afbeeldingen van huisdieren op hun lichaam waar zij oprecht aan gehecht zijn. Een tattoo helpt om de herinnering aan uw favoriete pluizige vriend te behouden. Tijger, lynx, leeuw, jachtluipaard behoren tot de kattenfamilie. Tattoo's met grote katten betekenen daarnaast kracht en sterkte, behendigheid en onbevreesdheid, een wilskrachtig karakter en het vermogen om vijanden een lesje te leren.

Katten Tattoo
Katten Tattoo
Stijlen van uitvoering

Voor het creëren van een Katten tattoo worden verschillende stijlen gebruikt.

De keuze wordt bepaald door de persoonlijke voorkeuren van de toekomstige eigenaar. De esthetische aantrekkingskracht van de kat is onbetwistbaar. Ongeacht de stijl van uitvoering dient het beeld van het gracieuze en sierlijke dier als een prachtige versiering van het lichaam. Populaire stijlen:

 • Realisme. Een realistische afbeelding die de schoonheid van het dier met fotografische nauwkeurigheid overbrengt.
 • Aquarel. Een schilderachtige tekening zonder duidelijke contouren, gemaakt met zachte streken en lijnen.
 • Fineline. Schetsen met fijne lijnen.
 • Linework. Een afbeelding van een kat uitgevoerd met een enkele ononderbroken lijn.
 • New School. Een vaker geanimeerde illustratie gecreëerd met behulp van een helder kleurenpalet.

Katten Tattoo
Katten Tattoo
Katten Tattoo
 • Traditional. Klassieke tattoo met expressieve zwarte contouren.
 • Japans. Een kleurrijke gedetailleerde illustratie die vaak een dier met een opgeheven poot afbeeldt. De betekenis van de lichaam tekening is voorspoed en geluk, nieuwe vrienden en succes in zaken.
 • Geometrie. Een moderne stijl voor het creëren van futuristische kunstwerken.
 • Minimalisme. Kleine lichaam tekeningen die gemakkelijk op elk lichaamsdeel geplaatst kunnen worden - op een vinger, achter het oor, op de nek of voet.
 • Blackwork. Intense zwart-wit afbeelding met dichte inkleuring van afzonderlijke fragmenten.Katten tattoo's kunnen er spectaculair en helder, elegant en stijlvol, grappig en intrigerend uitzien. Indien u dit onderwerp kiest, krijgt u in elk geval een prachtige tattoo die nooit aan relevantie zal verliezen.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.