Top 43+ Leeuw tatoeage: Ideeën, Betekenis - VeAn Tattoo
Leeuw
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Leeuw tattoo

Een leeuw tattoo is een populaire optie voor body art onder mannen en vrouwen.

De leeuw wordt in vele culturen beschouwd als de koning der dieren, hetgeen de waarde van de lichaam tekening voor de eigenaar verhoogt. Het moedige roofdier is een personage in vele folklore- en kunstwerken. De afbeelding van het dier komt vaak voor in de wapens van landen, gebieden en adellijke families.

De leeuw is een gracieus dier dat over kracht en behendigheid beschikt, snel beweegt en springt tot wel 11 meter lang. De esthetische aantrekkingskracht van het roofdier is nog een reden om voor deze tattoo schets te kiezen. Een vertegenwoordiger van de kattenfamilie trekt de aandacht met zijn gevlochten manen en boezemt angst in met zijn woeste gebrul.

Leeuw tattoo
Leeuw tattoo
Leeuw tattoo

De betekenis van de Leeuw tattoo varieert afhankelijk van het ontwerp en de persoonlijke interpretatie die de eigenaar aan de afbeelding toevoegt.

De belangrijkste interpretaties van tattoo met het dier zijn kracht en dapperheid, moed en wijsheid. Het roofdier wordt geassocieerd met koninklijke macht, innerlijke kracht, de vaardigheid om handelingen en emoties onder controle te houden.

Het symbool wordt veel toegepast in het Boeddhisme en Krishnaïsme. Boeddha en Krishna werden vergeleken met de koning der dieren vanwege de gouden aura die het hoofd van de onverlichte omringt. De trouw van een dier in de natuur wordt geassocieerd met het gevoel van sterke gehechtheid aan familieleden. De tattoo toont dat de persoon voor altijd bij de mensen zal zijn van wie die houdt.

Leeuw tattoo
Leeuw tattoo

Voornaamste betekenissen:

 • Hoge rang en macht.
 • Adellijkheid en het gevoel van eigenwaarde.
 • Vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Katten gratie en sierlijkheid.
 • Bescherming en begunstiging.
 • Familie en trouw aan traditie.
 • Trots en prestatie.
 • Spiritualiteit en opheldering.

Leeuw tattoo
Leeuw tattoo
Leeuw tattoo

In de Chinese cultuur betekent de leeuw de tweevoudigheid van het leven en de fenomenen van de natuur.

De afbeelding van het dier dient als een krachtig amulet dat beschermt tegen vijanden en problemen. Volgens de Chinese traditie brengt een tatoeage in de vorm van een leeuw succes en geluk. Veel mensen kiezen een tattoo schets van een leeuw om te herinneren dat de sterkste overleeft.

Leeuw tattoo
Leeuw tattoo
Soorten tattoo schetsen

De Leeuw tattoo ziet er majestueus uit, zonder enige toevoegingen.


Het is een populair onderwerp om een mouw of grootschalige afbeelding op de rug, borst te creëren. Leeuw tattoo schets wordt vaak gekozen door militairen en mensen die trouw zijn aan familiewaarden. Ontwerp opties:

 • Met bloemen. Betekent een combinatie van kracht en goedheid, tederheid en onbevreesdheid, zachtheid en macht. De eigenaar van de tattoo toont dat zijn hart op de goede plaats zit, maar dat hij in staat is tot moedige daden en vastberaden handelingen.
 • Met een slang. Symboliseert een combinatie van vastberadenheid en behendigheid, compromisloosheid en wijsheid. De eigenaar van de tattoo is bereid om verschillende methoden te gebruiken voor het bereiken van zijn doelen.
 • Met een tijger, jachtluipaard of wolf. Betekent een dubbele kracht, dapperheid en moed. Het lichaam tekening toont dat een persoon genadeloos is tegenover vijanden, klaar om zijn eigen belangen te verdedigen en zijn naasten te beschermen.
 • Met wolken. Duidt op iemands streven naar nieuwe prestaties en liefde voor reizen. Zulke mensen geven de voorkeur aan regelmatige wijzigingen van activiteit en omgeving.
 • Met de bliksem. Symbool van opperste macht en hoge positie in de maatschappij. Mensen kiezen de schets om leiderschapskwaliteiten te benadrukken.
 • Met een schedel. Wordt geassocieerd met het verwerven van nieuwe ervaring en kennis. Duidt op de onsterfelijkheid van de ziel, overwinning over vijanden en het bereiken van doelen.
 • Met een kroon. Symboliseert een hoge positie in de maatschappij. Betekent macht en overheersing, kracht en leiderschap. Een andere interpretatie - het naleven van de wetten van de Christelijke religie.
 • Met een lam. Een belangrijk symbool in de context van de christelijke religie. De combinatie van twee dieren contrasteert fysieke kracht en zwakte, agressie en argeloosheid.


Leeuw tattoo
Leeuw tattoo
Leeuw tattoo

Door de verscheidenheid aan ontwerp opties is het mogelijk om voor elke gelegenheid de beste oplossing te vinden.

De lichaam tekeningen in realisme stijl worden vaak aangevuld met natuurlijke landschappen. Afbeeldingen van het dier over de hele lengte of afzonderlijke lichaamsdelen - kop of poten - zijn populair. Het hoofd van de leeuw staat voor evenwicht, majesteit en kalmte. De ogen van de leeuw helpen om de doordringende blik over te brengen, die standvastigheid en vastberadenheid om tot het einde te gaan veronderstelt.

Leeuw tattoo
Leeuw tattoo

De mannelijke leeuw staat voor mannelijkheid, de vrouwelijke leeuw voor verdediging, jacht en ouderlijke instincten.

De afbeelding van een leeuwenwelp wijst erop dat achter het schattige uiterlijk een sterk karakter schuilt.

Deze ontwerp optie is geschikt voor mensen die onder dit sterrenbeeld geboren zijn. Het symbool van de sterrenbeeld duidt op energie, ondernemerschap, uitstekende mentale vaardigheden en leiderschapskwaliteiten van de eigenaar van de tattoo.

Leeuw tattoo
Leeuw tattoo
Leeuw tattoo
Stijlen van uitvoering

Leeuw tattoo wordt in verschillende stijlen uitgevoerd.

De keuze hangt af van het idee van de lichaam tekening en persoonlijke voorkeuren van de persoon. Populaire stijlen:

 • Realisme. De lichaam tekening weerspiegelt de natuurlijke schoonheid van het dier, wordt gekenmerkt door fijne details en schaduwen.
 • Geometrie. Actuele variant van tattoo. De voornaamste details zijn geometrische figuren en vormen.
 • New School. Kleurrijke lichaam tekeningen waarin de leeuw vaak verschijnt als een animatie personage. Bijvoorbeeld - de afbeelding van een Disney personage uit de animatiefilm "The Lion King". In deze variant krijgt de tattoo een aanvullende betekenis - loyaliteit aan vrienden, eerlijkheid en oprechtheid.
 • Traditional. Illustratie in de traditionele stijl onderscheidt zich door duidelijke contouren en heldere kleuren.
 • Tribal. Een tekening gemaakt met zwarte geometrische figuren en lijnen van verschillende vorm, verandert in een ingewikkeld patroon.Leeuw tattoo
Leeuw tattoo

Leeuw tattoo's worden gezet op armen en benen, rug en borst.

Miniatuur afbeeldingen worden op de achterkant van de handpalm, vingers, nek of enkel gezet. Bij het creëren van een mouw wordt de afbeelding van het roofdier aangevuld met andere elementen die de betekenis uitbreiden.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.