Vogel
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Vogel tattoo

Vogel tattoo is een populaire afbeelding voor het versieren van het lichaam.

Gevederde - een krachtig symbool in vele wereldculturen. Het is een algemeen erkend teken van vrijheid en onafhankelijkheid, het streven naar nieuwe prestaties en kennis. Veel vogels - zijn esthetisch aantrekkelijke wezens. Kunstig uitgevoerde tattoo's versieren het lichaam van mensen van elk geslacht en leeftijd.

Vogel tattoo
Vogel tattoo
Vogel tattoo

Betekenis van Vogel tattoo

De betekenissen van vogel tattoo's verschillen afhankelijk van de vogelsoort.

De lichaam tekening krijgt een individuele betekenis dankzij verschillende toevoegingen - voorwerpen, citaten. In het Oude Egypte is de vogel een symbool van vrijheid en spiritualiteit. De Oude Egyptische God van de hemel Horus met het hoofd van een valk was de beschermheilige van de farao's. Het beeld symboliseert bescherming en veiligheid, goddelijke leiding en instructie.

Vogel tattoo
Vogel tattoo

De voornaamste betekenissen:

 • Verbondenheid met het dodenrijk.
 • Reis van de ziel.
 • Het streven naar hoge doelen.
 • Kracht en uithoudingsvermogen.
 • Dapperheid en moed.
 • Creatief potentieel en het vermogen om te zingen.
 • Wijsheid en intellect.

Vogel tattoo
Vogel tattoo
Vogel tattoo

In de Keltische cultuur werden vogels beschouwd als boodschappers tussen de aardse en de buitenwereldse wereld.

In de Keltische interpretatie symboliseren vogels wijsheid, kennis, spirituele waarden, verbondenheid met hogere krachten en natuurlijke elementen.

In de Indiaanse cultuur werden vogels beschouwd als heilig en geassocieerd met waardigheid, militaire gevechten en overwinningen. Indianen gebruikten veren voor het uitvoeren van rituelen en ceremonies. Veren op het hoofd stonden voor opperste macht. Sieraden van veren werden gedragen door opperhoofden en edele krijgers. Volgens de Indiaanse interpretatie betekent een tattoo bescherming en veiligheid, kracht en onbevreesdheid, verbondenheid met de natuur.

Vogel tattoo
Vogel tattoo

Over het algemeen weerspiegelen vogels het streven naar een vrij en gelukkig leven.

In de Aziatische cultuur werden vogels geïdentificeerd met deugd, welvaart en geluk, loyaliteit en levensduur. In de Chinese mythologie betekende de feniks vogel hergeboorte en onsterfelijkheid.

In de Scandinavische cultuur werden vogels geassocieerd met de goden. Raven zijn de constante metgezellen van de God Odin, die bekend staat om wijsheid en inzicht. Vogel tattoo's in de context van de Scandinavische mythologie weerspiegelen intellect en bescherming, het vermogen om vooruit te zien en intuïtie, spirituele groei en mystieke kennis.

Vogel tattoo
Vogel tattoo
Vogel tattoo
Soorten tattoo schetsen

Vogels tattoo schetsen verwonderen door hun diversiteit en inspireren tot creatieve experimenten.

De tattoo krijgt een bijzondere betekenis afhankelijk van de soort van de afgebeelde gevederde. Ontwerp opties:

 • Feniks. Een mythische vogel die in staat is om uit de as te herrijzen en opnieuw geboren te worden. Symboliseert een lang leven en geluk, voorspoed en veerkracht, genezing en hoop.
 • Uil. Symbool van wijsheid, intellectueel vermogen, de gave van vooruitziendheid en intuïtie. In Indiaanse tradities vertegenwoordigt de uil de boodschapper van de goden, de beschermer van het begin van spiritualiteit.
 • Raaf. Betekent reïncarnatie, bovennatuurlijke gaven, magische kracht en wijsheid. Andere interpretaties - mysterie en voorteken.
 • Duif. Algemeen erkend als symbool van vrede en liefde.

Vogel tattoo
Vogel tattoo
 • Pauw. Een majestueuze vogel met helder, mooi verenkleed betekent trots en onsterfelijkheid. In de Hindoeïstische mythologie is het symbool nauw verbonden met de godin Saraswati en wijst op het streven naar kennis, het verkrijgen van wijsheid en innerlijke harmonie.
 • Mus. Belichaamt vrijheid en liefde voor het leven, geluk en zegen, zorgeloosheid en enthousiasme. In de Oude Griekse praktijken wordt de mus geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite. In deze context betekent de tattoo een gelukkige romantische relatie.
 • Kolibrie. Dit miniatuur wezen staat bekend om zijn sierlijkheid en snelle vleugelslagen. De frequentie van de vleugelslagen bereikt 80 per seconde. De kolibrie wordt geassocieerd met uithoudingsvermogen en energie. Volgens de Indiaanse interpretatie brengt het geluk en liefde.
 • Zwaan. Belichaamt liefde, toewijding en trouw aan een partner.
 • Met bloemen. De betekenis hangt af van de bloemsoort. Een roos symboliseert schoonheid en liefde, een lotus - verlichting en spirituele groei.
 • Met het oneindigheidsteken. Symboliseert brede mogelijkheden, het streven naar grenzeloze vrijheid en zelfkennis.Vogel tattoo
Vogel tattoo
Vogel tattoo

Bij de keuze van een Vogel tattoo wordt rekening gehouden met de betekenis en de associaties die het beoogde concept, de overtuigingen en de ervaringen van de toekomstige eigenaar weerspiegelen.

De symboliek varieert afhankelijk van de persoonlijke interpretatie.

Vogel tattoo
Vogel tattoo
Stijlen van uitvoering

Voor het creëren van een Vogel tattoo worden verschillende stijlen gebruikt.

Vooral populair zijn lichaam tekeningen in de stijlen Realisme, Aquarel en Neo Traditional. Kleurrijke en heldere illustraties worden gekenmerkt door de artistieke waarde en esthetische aantrekkingskracht. Andere stijlen:

 • Minimalisme. Kleine tattoo's, die vaak met één enkele lijn worden gezet.
 • Blackwork. Lichaam tekeningen uitgevoerd met zwart pigment met dicht overschilderde fragmenten.
 • New School. Een geanimeerd formaat voor het creëren van grappige, positieve afbeeldingen.
 • Geometrie. Actuele variant van tattoo, die wordt gecreëerd met behulp van geometrische figuren van verschillende grootte en vorm.

Vogel tattoo
Vogel tattoo
Vogel tattoo

Vogel Tattoo wordt op verschillende delen van het lichaam gezet - op de rug en borst, op de armen en benen.

De keuze van de plek hangt af van de grootte van de lichaam tekening en de wens van de eigenaar om zijn sieraden te verbergen of te demonstreren. Dit is een geschikte plot om een mouw op te vullen of een grote afbeelding te creëren.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS