Alles over de Septum piercing: Verzorging & Instructies & Nuttige tips - VeAn Tattoo
Septum Piercing
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Septum Piercing
- buiten de trend

De naam van dit soort piercings is afkomstig van de naam van het deel van het lichaam waar de piercing wordt gezet - septum.

Septum is een piercing waarbij het tussenschot van de neus (tussen de neusgaten) wordt gepierced. Meestal wordt het weefsel onder het kraakbeen gepierced, maar soms zijn er ook varianten waarbij de piercing direct in het kraakbeen wordt gezet. Dit is een van de meest herkenbare soorten piercing, zelfs als u de naam niet precies wist, heeft u zeker wel eens een dergelijke piercing gezien, en zult u deze nergens mee verwarren.

Dit is een uiterst origineel soort piercing dat vele betekenissen kan hebben, afhankelijk van het gekozen sieraad, maar altijd net zo stijlvol zal ogen.

Septum Piercing
Septum Piercing

Geschiedenis en oorsprong

Het is eigenlijk moeilijk te zeggen waar men dit soort piercing precies begon te gebruiken, aangezien het over verschillende continenten verspreid was - in India en Amerika, in Afrika, Australië.

Veel volkeren uit oude tijden hechtten een diepe sacrale betekenis aan neus piercing en stelden veel belang aan de sieraden die zij omdeden.

Natuurlijk heeft piercing tegenwoordig uitsluitend esthetische betekenis, maar nog niet zo lang geleden was het een belangrijk cultisch element.

In India en Nepal is volgens de Ayurvedische doctrine het septum bij vrouwen verantwoordelijk voor het reproductiesysteem, waardoor het noodzakelijk is om dit deel van het lichaam te piercen om de vrouw tegen vele ziekten te beschermen, evenals om de zwangerschaps- en bevallingsperiode te verlichten. In Arabische landen is het piercen van het septum bij vrouwen een teken van respect voor hen door hun echtgenoot en kinderen, hetgeen erg interessant is, aangezien weinig mensen op de hoogte zijn van deze piercing bij vrouwen (alleen naaste familieleden zien het, vanwege de traditie om de hijab te dragen, waardoor vrijwel het hele gezicht bedekt wordt). In Afrika wordt het septum gepierced voor esthetische doeleinden - het is een manier voor vrouwen om aantrekkelijkheid te bereiken. Voor mannen is deze piercing een manier om kracht te tonen om vijanden te intimideren. In Australië zijn septum piercing een integraal ritueel element bij zowel vrouwen als mannen. Bij vrouwen bijvoorbeeld symboliseert het het aanbreken van de puberteit, terwijl het bij mannen een symbool van mannelijkheid is.

In de moderne wereld zijn septum piercing een populaire vorm van kunst en zelfexpressie geworden, vooral onder liefhebbers van de alternatieve mode en stijl. Mensen kiezen dit soort piercing vanwege de originaliteit en exotische uitstraling.

Septum Piercing
Septum Piercing
Septum Piercing

Neem contact
op met een
professional

Natuurlijk dient elke piercing door een meester in een gespecialiseerd salon te worden uitgevoerd, aangezien vaardigheid en steriliteit vereist zijn.

Ten eerste, om een piercing goed te kunnen zetten, moet men over kennis beschikken van de plek waar de bloedvaten en zenuwuiteinden zich bevinden, en ten tweede is het erg belangrijk om alle instrumenten en werkoppervlakken te desinfecteren.

Vergeet ook de juiste keuze van het sieraad niet. En het gaat niet alleen over de esthetische eigenschappen en visuele kenmerken. Het septum is helaas niet een deel van het lichaam met een korte genezingsperiode. Natuurlijk is alles afhankelijk van uw individuele lichaamscapaciteiten en regeneratieve eigenschappen, en de juiste verzorging draagt bij aan een snellere genezing. Tegelijkertijd dient u alle mogelijke inspanningen te doen om het herstelproces te bevorderen.

Als eerste sieraad kiest u het meest comfortabele sieraad met de juiste maat, bij voorkeur van titanium, aangezien dit een hypoallergeen materiaal is dat de weefsels niet zal irriteren en het kleinste risico heeft om door uw lichaam te worden afgestoten.

Septum Piercing
Septum Piercing

Sieraden voor
het septum

Zoals wij al eerder hebben vermeld, zijn er veel opties voor septum sieraden, aangezien een piercing individualiteit en een unieke stijl moet benadrukken.

Overweeg daarom voor uzelf de voornaamste en meest populaire septum sieraden om de juiste perfecte vorm te kiezen:

  • Cirkel of hoefijzer - de naam spreekt voor zich, het is een hoefijzervormig sieraad met speciale krullen aan de randen, minimalistisch maar heel comfortabel, het wordt vrij vaak gekozen als eerste sieraad, men beweert dat het gemakkelijker is om eraan te wennen vanwege de vorm en de eenvoud.
  • Clicker - een oorbel voor de neus met een platte sluiting.

Septum Piercing
Septum Piercing
  • Ring - hoe eenvoudig de naam van dit sieraad ook klinkt, moderne fabrikanten hebben zoveel variaties van de ring voor het septum vervaardigd dat het de moeite waard is om even te stoppen en een kijkje te nemen, opeens is er hier iets dat u tevreden zal stellen.
  • Banaan - nog een geval waarbij de naam de essentie van het sieraad nauwkeurig weergeeft, namelijk een gebogen staaf met draaiingen.
  • Barbell - het is een rechte staaf met draaiingen aan beide kanten.

Welke van deze sieraden u ook als eerste kiest, vergeet niet dat leukheid niet de belangrijkste bepalende factor kan zijn bij het kiezen van septum sieraden. Wij raden u aan om met een meester te overleggen en het sieraad te kiezen dat bij u past aan de hand van de vorm en de kenmerken van uw gezicht.

Septum Piercing
Septum Piercing
Septum Piercing

Om het meest geschikte sieraad te kiezen (en natuurlijk om een septum piercing te zetten met een minimaal ongemak tijdens de procedure en daarna), is het de moeite waard om een piercing meester te kiezen die ervaring heeft in verscheidene neus piercings en het uitvoeren van complexe piercings.

Nog een reden om voor een professional te kiezen houdt verband met het instrument. Ongeacht uw pijndrempel kan het oncomfortabel zijn om een piercing te laten zetten op welk deel van het lichaam dan ook. Een ervaren meester gebruikt de meest comfortabele instrumenten om het ongemak te minimaliseren. Om deze reden dient u niet naar een specialist te gaan die een piercing met een pistool uitvoert. Het is beter om dit niet te doen vanwege het hoge risico op letsel aan het kraakbeen en dit dient vóór de procedure opgemerkt te worden.

Septum Piercing
Septum Piercing
Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.