Alles over de smiley piercing: Verzorging & Instructies & Nuttige tips - VeAn Tattoo
Smiley piercing
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Een frenulum piercing, ook wel smiley piercing genoemd, is een populaire soort van lichaamsmodificatie.

Het sieraad wordt ingebracht in de opening van het frenulum, de huidflap die de lip met het tandvlees verbindt. Het frenulum is alleen zichtbaar als de persoon lacht. Het sieraad wordt zichtbaar als u in een goede bui bent en een reden hebt om vrolijk te zijn, hetgeen de naam van de piercing verklaart. Positieve orale piercings worden vaak gekozen vanwege de mogelijkheid om het sieraad te verwisselen en met het imago te experimenteren. U kunt vampiertanden aanbrengen of een ring met edelstenen dragen om een luxe en statusgerichte uitstraling te creëren.

smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
Eigenschappen en voordelen

Smiley piercing is niet geschikt voor iedereen.

U kunt geen frenulum piercing laten zetten als u een beugel draagt, lijdt aan tandvleesaandoeningen of een mondinfectie heeft. Een klein frenulum is een belemmering voor een frenulum piercing. De meester zal een andere piercing optie aanbevelen als uw frenulum niet geschikt is voor het dragen van een sieraad. Bij gebrekkige verzorging neemt het risico op infecties en ontstekingsziekten van het kaakgewricht toe. Voordelen:

 • Benadrukt de schoonheid van de glimlach.
 • Ziet er ongewoon en esthetisch uit.
 • Onopvallend wanneer u niet lacht, hetgeen van belang kan zijn bij een strikte dresscode op kantoor. 
 • Gemakkelijk om sieraden te verwisselen. 

Om de piercing vrijwel onzichtbaar te maken, kunt u minimalistische sieraden dragen en niet te groot glimlachen. Als u aan contactsport doet, doe het sieraad dan uit voor de duur van de trainingssessie. 


smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen

Smiley piercing sieraden

Smiley piercing is een soort van lichaamsmodificatie waarbij u verschillende sieraden kunt dragen om er elke dag origineel uit te zien.

Veel voorkomende opties:

 • Ringen met balletjes, verwisselbare kralen en andere decoratieve elementen. 
 • Barbells in de vorm van een hoefijzer met uitsteeksels aan de uiteinden voor een goede fixatie van het sieraad. 
 • Een ring met een eenvoudige ontwerp en zonder decoratieve elementen. 

Smiley piercing sieraden zijn gemaakt van goud, medisch staal en titanium. Dit zijn hypoallergene materialen die chemisch inert en biocompatibel zijn met levende weefsels. Het gebruik van sieraden van hoogwaardige materialen bevordert de genezing. Tegelijkertijd wordt het risico op complicaties zoals infecties en afstoting verminderd. 

smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
Procedure

Alvorens een smiley piercing te zetten, behandelt de meester de plek en het sieraad met een antiseptische oplossing.

Als u overgevoelig bent voor pijnlijke prikkels, zal de meester u een plaatselijke verdoving toedienen. Vervolgens zal de piercer de bovenlip iets naar achteren trekken om het frenulum uit te rekken. Er wordt een steriele naald gebruikt om het gaatje te maken. Vervolgens zet de meester het sieraad in het gaatje en fixeert de sieraad. De procedure neemt 10-15 minuten in beslag. 

Het piersen van zachte weefsels kan gepaard gaan met een pijnlijk gevoel dat enkele seconden aanhoudt. Direct na de procedure kunnen er lichte bloedingen en zwellingen van het weefsel ontstaan. Het slijmvlies herstelt vrij snel. De genezingsperiode duurt ongeveer 1-4 maanden. De genezingsduur hangt af van de individuele kenmerken van het lichaam en de kwaliteit van de verzorging. 

smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
Verzorging van de piercing

De juiste verzorging van de smiley piercing zal de genezing van de weefsels versnellen en de ontwikkeling van ontsteking proces voorkomen.

Het is belangrijk om de aanbevelingen van de meester op te volgen en speciale verzorgingsproducten te gebruiken. De hoofdregels zijn om de mondholte schoon te houden en bijkomende schade aan de wond te voorkomen, wat kan optreden als u het sieraad aanraakt. U dient uw tanden voorzichtig te poetsen om te voorkomen dat u de piercings aanraakt. Extra aanbevelingen:

 • Gebruik geen agressieve tandpasta's wanneer u uw tanden poetst. Een milde geur kan een slechte adem helpen voorkomen. 
 • Spoel uw mond na elke maaltijd met een antibacterieel mondspoeling. Spoelvloeistof mag geen alcohol bevatten. De meester zal een speciaal mondspoeling uitkiezen om uw mond piersing te behandelen. Een alternatieve optie is om een oplossing van zeezout of gewoon keukenzout te gebruiken.. 
 • Praat niet veel gedurende 3-5 dagen na de procedure.
 • Raak de piercing niet aan met de tong of vingers.
 • Stop met roken en het drinken van alcohol. 
 • Elimineer hard, stijf voedsel uit het voedingspatroon, deeltjes waarvan kunnen de wond extra traumatiseren. 
 • Vermijd pittige en zure voedingsmiddelen - sinaasappels, tomaten, sauzen. 
 • Kauw niet op kauwgum en drink geen drankjes door een rietje. 

smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen

Gedurende de genezingsperiode van de smiley piercing kunt u het beste kussen vermijden, aangezien dit kan leiden tot het binnendringen van pathogene bacteriën in de wond.

In geval van tekenen van infectie, raadpleeg een meester of een arts. Waarschuwende symptomen:

 • Aanhoudende bloeding.
 • Zwelling van zachte weefsels.
 • Roodheid van het slijmvlies in de piercing zone. 
 • Vloeistof of pus uit de wond. 
 • Ernstige jeuk.
 • Onaangename geur uit de mond. 

Na de genezing van de piercing kunnen de sieraden verwisseld worden. Voordat u de piercing aanraakt, dient u uw handen met zeep te wassen en te desinfecteren. Indien u het sieraad eruit haalt voordat de wond volledig genezen is, zal het gaatje sluiten. Tot u gewend bent aan het sieraad, kunnen problemen ontstaan met de articulatie en de correcte uitspraak van woorden. 

smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
Waarom het belangrijk is om een professionele piercer te kiezen

Vanwege de plek van de smiley piercing in de mond, bestaat er een verhoogd risico op complicaties:

 • Afstoting van het sieraad. Meestal als gevolg van verkeerd gekozen sieraad dat gemaakt is van materiaal van slechte kwaliteit. 
 • Wond infectie. Komt voor door het gebruik van niet-steriele instrumenten, overtreding van de hygiënevoorschriften tijdens de procedure of tijdens de verzorging van de piercing. 
 • Beschadiging van het slijmvlies van het tandvlees en de lippen. Sieraden met scherpe randen kunnen de zachte weefsels beschadigen door voortdurende wrijving. 
 • Beschadiging van het tandglazuur door voortdurend contact met het harde oppervlak van het sieraad. 

Om het risico op complicaties te minimaliseren, kies een betrouwbare salon met een goede reputatie. De meester zal de piercing onder steriele voorwaarden uitvoeren en een sieraad uitkiezen dat bij het dragen geen problemen zal veroorzaken.

smiley piercing verzorgen
smiley piercing verzorgen
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.