Tragus Piercing: Stijlvol Accessoire en Verzorgingstips
Een populaire vorm van lichaamsmodificatie tragus piercing wordt uitgevoerd in de buurt van de ossikel, een uitpuilend stukje kraakbeen aan de voorkant van het oor.
Het kraakbeen bevindt zich voor de gehoorgang en bedekt deze enigszins. Meestal wordt een piercing in een oor gezet. Maar er zijn ook mensen die aan beide kanten van de sik piercen. De sik kan een uitstekende plek voor piercings genoemd worden vanwege de grote hoeveelheid beschikbare sieraden. Bij Tragus piercing worden standaard oorringen, ringen, met balletjes en labret (barbell) piercings gebruikt. De diameter van het gaatje is meestal 1-1,6 mm.
Voornaamste soorten
en voordelen
De standaard piercing wordt van voren naar achteren uitgevoerd met de gehoorgang naar buiten.
De variatie van de lichaamsmodificatie is de verticale tragus. Hierbij wordt de barbell verticaal door de huid geschoven ter hoogte van ossikel. De originele variant is de tweevoudige ossikel piercing. Redenen om voor een tragus piercing te kiezen:
- Esthetisch uiterlijk.
- Mogelijkheid om op beroemdheden te lijken. De ossikel piercing is gezet door sterren uit de film- en muziekscene - Scarlett Johansson, Zoe Kravitz, Rihanna.
- Mogelijkheid om verschillende sieraden te verwisselen - ringen, labrettes en barbells.
- Minder pijn tijdens de procedure. Er bevinden zich weinig zenuwuiteinden in de ossikel, waardoor de ernst van de pijn en het gevoel van discomfort afnemen.
- Verminderd risico op bloedingen. Er zitten weinig bloedvaten in het kraakbeen. De punctie bloedt meestal niet of nauwelijks.
Er wordt verondersteld dat het piercen van de sik chronische migraine helpt te genezen.
Het effect wordt bereikt door volgens het acupunctuur principe op een biologisch actief punt in te werken. Het relatieve nadeel van deze piercingoptie is de mogelijke moeilijkheid om de barbell of de labret zelf te plaatsen. Door de grote dikte van het kraakbeen in dit deel van het oor duurt het 3-6 maanden voordat de piercing genezen is.
Kenmerken van
de procedure
Een ervaren meester voert tragus piercings uit in 15-20 minuten.
Voor de sessie zal de piercer duidelijk maken welk soort piercing u wenst te laten zetten en u helpen bij het kiezen van de sieraden. De behandeling van het ooroppervlak met een antiseptische oplossing is een essentieel onderdeel van de procedure. De meester werkt in handschoenen, waardoor het risico op infectie wordt verminderd. De volgende stap is het markeren van de piercing plek met een speciale marker. De piercer zal u de markering in de spiegel laten zien, zodat u zeker kunt zijn van de juiste plek. In de meeste gevallen zetten mensen de piercing in het centrale deel van het ossikel. In deze fase kan de positie van de toekomstige piercing worden aangepast. De procedure wordt uitgevoerd met een steriele naald. Vóór het inbrengen wordt het sieraad met een antiseptische oplossing behandeld.
Genezingsperiode
De procedure duurt minder dan een half uur.
Echter, de punctieplaats dient de komende 3-6 maanden zorgvuldig verzorgd te worden om de ontwikkeling van ontsteking te voorkomen. Kraakbeenweefsel herstelt langzamer dan de huid, waardoor de genezingsperiode langer duurt. De eerste 3-5 dagen na de procedure kan de piercing oncomfortabel zijn. U kunt pijn voelen bij de kleinste aanraking. Het sieraad kan gemakkelijk blijven hangen wanneer u uw haar of gezicht wast.
De afwezigheid van pijn en de indruk dat de wond genezen is, kunnen misleidend zijn. De piercers adviseren om de tragus piercing gedurende minstens 3 maanden dagelijks te behandelen.
Behandel procedure:
- Was uw handen grondig met zeep.
- Behandel de oppervlakken rond de ossikel met de oplossing die door de meester wordt aanbevolen.
- Was alle vuil af - de resten van opgedroogd bloed en korstjes (verharde huid).
- Beweeg de labret voorzichtig naar voren en naar achteren.
- Reinig het oppervlak van de staaf aan beide kanten met een wattenstaafje.
- Veeg en reinig de punctieopening van het vuil.
- Beweeg het staafje voorzichtig naar voren en naar achteren om de antiseptische oplossing in de opening te krijgen. Indien u een ring draagt, draai deze voorzichtig in beide richtingen.
Als het oor na de behandeling vochtig is, dient u het oppervlak met een droge doek af te deppen. De piercers raden af om de sieraden minstens 3 maanden te vervangen tot de piercing volledig genezen is. Het eerder verwisselen van het sieraad kan leiden tot irritatie en infectie van de wond.
Veel voorkomende soorten sieraden zijn barrettes en studs, labrets, standaard ringen en ringen met balletjes.
Labrets vormen een staaf met een platte schijf aan het ene uiteinde en een draaiende balletje aan het andere uiteinde. De lengte van de staaf is meestal 8-10 mm. De diameter van het balletje is 3-5 mm. Labrets zijn gemakkelijk uit te nemen indien nodig. Het is een uitstekende optie als u uw sieraden graag vaak verwisselt.
Ringen zijn vaker voorzien van een clipsluiting. Als de sluiting plat is na het sluiten, kan de ring 360° in de piercing draaien. Populaire ringmaten voor tragus piercing zijn 6-10 mm in diameter. Er kunnen moeilijkheden optreden bij het zelf plaatsen van een ring ,met balletje.
Meesters adviseren om sieraden gemaakt van titanium, medisch staal of goud te kiezen. Dit zijn materialen die biocompatibel zijn met levende weefsels en hypoallergeen zijn. Chemische inertie is nog een belangrijk pluspunt. Sieraden van titanium, staal en goud oxideren niet bij blootstelling aan de lucht en chemische stoffen van make-up en schoonmaakmiddelen.
eruit te halen
Om de labret eruit te halen, drukt u op het achterste platte gedeelte om het staaf naar voren te duwen.
Vervolgens schroeft u de fixatie balletje los. Zodra u het balletje eruit hebt gehaald, duwt u het staafje naar achteren zodat u het met uw hand aan de achterkant van het punctieplaats kunt vastpakken. Trek de staaf er voorzichtig uit.
Als u pijn voelt, of in het geval van ontsteking van de punctieplaats, mag u het sieraad niet zelf eruit halen. Neem contact op met uw meester en volg zijn adviezen. Tekenen van infectie:
- Purulente uitvloeiing uit de wond.
- Roodheid van de huid.
- Opzwelling, zwelling van het omliggende zachte weefsel.
- Pulsatie in de zone van een tragus piercing.
- Brandend gevoel en jeuk.
Indien deze tekenen zich voordoen, neem dan onmiddellijk contact op met een piercer of arts.
Verdichting in de piercing plek
In sommige gevallen ontstaat er een verdichting nabij de punctieplaats, wat een keloïde litteken vormt.
Het littekenweefsel vormt zich op de plaats van een traumatische beschadiging van het kraakbeen en de huid. Een keloïde litteken is meestal niet schadelijk voor de gezondheid. In geval van psychologisch ongemak door het onesthetische uiterlijk van een verdichting, kan deze operatief worden verwijderd.