Top 45+ Engel tatoeage: Ideeën, Betekenis - VeAn Tattoo
Engel
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Engel tattoo:
betekenis, soorten ontwerp

Engel tattoo's zijn enorm populair bij vertegenwoordigers van alle leeftijden en van beide geslachten.

De tattoo wordt in verschillende vormen en ontwerp varianten aangeboden. Traditioneel personifiëren de engelen de verbondenheid tussen de hemel en de aarde. Het zijn boodschappers van de Goden, die de aardse bewoners begeleiden en beschermen.

Engel tattoo
Engel tattoo
Engel tattoo

Betekenis van Engel tattoo

De betekenis van de tattoo is verbonden met ideeën over de goddelijke oorsprong van de Engel en zijn rol in het leven van mensen.


Er bestaan duizenden verschillende schetsen. Om de tattoo uniek te maken, is het voldoende om deze te personaliseren met aanvullende elementen of inscripties. De voornaamste betekenissen:

 • Bescherming en begunstiging.
 • Onschuld en zuiverheid.
 • Vrijheid en deugd.
 • Vrede en kalmte.
 • Macht, overwinning en dapperheid.
 • Spiritualiteit en streven naar zelfverbetering.
 • Goedheid en oprechtheid.
 • Keuze van het levenspad.
 • Geloof en christelijke waarden.
 • Hoop op een betere toekomst.

Engel tattoo
Engel tattoo

Engel tattoo wordt gezet om de herinnering aan overleden dierbaren in stand te houden.

Engelen worden beschouwd als de beschermers van de ziel. Hemelse wezens begeleiden zielen na de dood van het lichaam naar de poorten van het Paradijs. Veel mensen kiezen voor deze optie om de spirituele band met geliefden te benadrukken. In dit geval kan de afbeelding van de Engel kenmerken van een geliefde bevatten.

De tattoo kan onbevreesdheid en overwinning over vijanden betekenen. Traditioneel personifieert Aartsengel Michaël het vermogen om tegenslag te weerstaan en de moeilijkheden van het leven te overwinnen. Het is een synoniem voor vastberadenheid en het vermogen om voor zichzelf op te komen in de strijd.

Engel tattoo
Engel tattoo
Engel tattoo

Een tattoo met een hemellichaam dient als een spiritueel en motiverend imago, dat een persoon aanzet tot zelfverbetering en streeft naar het bereiken van innerlijke harmonie.

De lichaam tekening helpt om moeilijkheden en mislukkingen te overleven, om de kracht van de geest te behouden en niet op te geven.

Sommige mensen kiezen voor deze optie om voorspoed te bereiken en geluk aan te trekken. Een Engel in de vorm van een gevleugeld kind kan de verpersoonlijking zijn van kinderen en benadrukt het grote belang van familiewaarden in het leven van een persoon. Uiteindelijk krijgt de Engel tattoo de betekenis die de eigenaar erin geïnvesteerd heeft.

Engel tattoo
Engel tattoo
Soorten tattoo schetsen

Tattoo schetsen van de Engel worden gekenmerkt door verscheidenheid.

Traditioneel zijn er in lichaam afbeeldingen wolken, sterren en andere hemelse helderheden. Ontwerp opties:

 • Cherubijn. Een engelachtige rang, een hemels gevleugeld wezen dat mensen naar het geloof leidt en hen stimuleert om goede daden te verrichten.
 • Cupido. Cupido wordt gewoonlijk weergegeven als een gevleugelde baby met mollige wangen en een boog met pijlen. Het is een welbekend symbool van de liefde. Als de pijl van Cupido het hart van een mens raakt, wordt diegene verliefd.
 • Engelbewaarder. De vertegenwoordiger van God op aarde die zorgt voor bescherming tegen duistere krachten en problemen. Een engelbewaarder kan worden weergegeven als een gevleugelde man of vrouw.
 • Gevallen engel. Wordt vaak afgebeeld met gebroken vleugels of in versleten kleding. Gevallen engelen zijn uit de hemel verbannen voor daden. Het symboliseert de tweeledigheid van de menselijke natuur, die positieve en negatieve karaktereigenschappen combineert.
 • Engel van de Dood. Meestal gehuld in zwarte gewaden en begiftigd met zwarte vleugels. Het personifieert droefheid en onwil om verliezen te aanvaarden, betekent de vergankelijkheid van het leven en de onafwendbaarheid van de dood.

Engel tattoo
Engel tattoo
Engel tattoo

Als de tattoo in een religieuze context wordt bekeken, wordt deze vaak aangevuld met traditionele christelijke attributen - met een kruis of een Bijbel.

Vleugels zijn een van de belangrijke details van een lichaam tekening die zijn individualiteit definieert. Vleugels kunnen er realistisch uitzien met uitwerking van veren en het creëren van schaduwen. De betekenis van een lichaam tekening hangt af van de grootte van de vleugels. Gedetailleerde grote vleugels beelden vaak een aartsengel uit - de oorlog van Gods leger. Voor de uitvoering van de illustratie wordt meestal donkere inkt gebruikt, hetgeen een plechtige en serieuze uitstraling geeft.

Een veel voorkomende variant van de schets zijn vleugels van verschillende kleuren. Een tekening waarbij de ene vleugel licht is en de andere donker, betekent de strijd van het goede met het kwade. Een andere variant van interpretatie - de vereniging van de lichte en donkere kanten in het karakter van een persoon.

Engel tattoo
Engel tattoo
Stijlen van uitvoering

Engel tattoo's worden in verschillende stijlen uitgevoerd. In de stijlen Abstractie of Linework worden meestal alleen de contouren van de vleugels behouden.

Tekeningen in andere stijlen variëren in detaillering. Populaire stijlen:

 • Minimalisme. Minimalistische lichaam tekeningen weerspiegelen vaak een diep persoonlijke betekenis. Deze worden aangebracht op delen van de huid die aan het zicht onttrokken zijn.
 • Traditional. Een vereenvoudigde afbeelding met dichte zwarte contouren.
 • Neo Traditional. Veronderstelt de creatie van heldere volumetrische beelden met fijne detaillering. Bij het uitvoeren van een gekleurde tattoo benadrukt de meester gradiëntovergangen.
 • Blackwork. Illustraties gemaakt met zwarte inkt zien er solide en laconiek uit.
 • Aquarel. Deze stijl is ideaal geschikt voor het creëren van "smeltende" engel vleugels. De lichaam tekening symboliseert het werken aan jezelf, het verlangen om op het juiste pad te blijven, ondanks moeilijkheden en verleidingen.Engel tattoo
Engel tattoo
Engel tattoo

Engel tattoo's worden vaak op de schouder gezet, hetgeen verband houdt met het denkbeeld van de plaats van de engelbewaarder.

Er wordt aangenomen dat de engelbewaarder zich achter de rechterschouder van elke persoon bevindt. Tattoo worden vaak op de rug of borst gezet. De afbeelding van een engel maakt vaak deel uit van een grootschalige compositie, bijvoorbeeld een mouw.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.