Mandala
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Mandala tatoeage

Mandala is een symbolische afbeelding die doordrongen is met diepe symboliek en heeft een speciale betekenis in verschillende culturen en religies over de hele wereld.

De term "mandala" is afkomstig van het Sanskriet woord, wat betekend "cirkel" of "ring". Echter, in bredere zin is de mandala een geometrische figuur, meestal een cirkel of vierkant, omringd door symmetrische patronen en symbolen.

mandala tatoeage
mandala tatoeage

De aantrekkingskracht van de magische cirkel

Mandala's hebben een lange geschiedenis en een wijdverspreid toepassing in vele culturen, waaronder het hindoeïsme, boeddhisme, zen, oude Maya-religies en de indianen religies van Noord-Amerika.

Het komt in verschillende vormen en materialen voor, zoals tekeningen op zand, schilderijen, beeldhouwwerk, glaswerk en textiel.

Mandala's weerspiegelen harmonie en evenwicht in het universum, vertegenwoordigen de eenheid en verbondenheid van alle dingen. Het middelpunt van de mandala, vaak het "goddelijk centrum" genoemd, is de focus en het symbool van spiritualiteit of goddelijkheid.

Wanneer men de mandala tekent of bestudeert, kan dit een proces van meditatie en contemplatie (bezinning) zijn dat helpt om de geest tot rust te brengen en een diepe bewustzijnstoestand te bereiken. De kleuren, vormen en symbolen die gebruikt worden in de mandala hebben specifieke betekenissen die kosmologische, religieuze of spirituele concepten weerspiegelen.

mandala tatoeage
mandala tatoeage
mandala tatoeage

Mandala's kunnen ook gebruikt worden als hulpmiddelen voor zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling.

Het is een manier van visualisatie en integratie van verschillende aspecten van zichzelf, die helpt om harmonie en heelheid te scheppen. Mandala werk kan een creatief en genezend proces zijn dat de diepere aspecten van persoonlijkheid en spiritualiteit helpt te onthullen.

Een van de sleutelaspecten van de mandala symboliek is het idee van cirkelbeweging en oneindigheid. De cyclus- en herhalingspatronen in de mandala weerspiegelen de natuurlijke processen van het universum, zoals de seizoenen, dagen en nachten, geboorte en dood. Dit herinnert aan de voortdurende stroom van tijd en veranderingen, en ook aan eeuwigheid en continuïteit.

Het symbolisme van het centrale punt in de mandala is verbonden met het concept van "zichzelf" of "innerlijk centrum". Het vertegenwoordigt de bron van alle dingen en het innerlijke wezen van de mens. Het middelpunt dient als de focus van de aandacht en helpt om innerlijke vrede en bewustzijn te bereiken.

mandala tatoeage
mandala tatoeage

De vormen en patronen die gebruikt worden in de mandala hebben ook een eigen symbolische betekenis:

  • cirkel kan eenheid en integriteit symboliseren;
  • driehoek - evenwicht en harmonie;
  • spiraal - transformatie en evolutie.


Deze symbolen in de mandala helpen om verschillende aspecten van de menselijke ervaring en de spirituele ontwikkeling te uiten.

mandala tatoeage
mandala tatoeage
mandala tatoeage
Mandala in een tatoeage

Mandala tatoeage schetsen zijn een populaire keuze onder mensen die streven naar harmonie, innerlijk evenwicht en spirituele groei.

Mandala is een symbolische weergave van het universum bestaande uit geometrische figuren die een symmetrisch en complex patroon vormen.

Mandala's kunnen in verschillende stijlen en vormen worden weergegeven, mandala tatoeage schetsen omvatten geometrische figuren, verschillende kleuren en tinten, en een verscheidenheid aan symbolen. Er wordt vaak een cirkelvorm gebruikt, die de oneindigheid, heelheid en eeuwigheid symboliseert. Dit weerspiegelt het idee van verbondenheid van alle dingen en harmonie in het universum.

De mandala tatoeage schets kan een diepe betekenis hebben voor de tatoeage drager. Het dient als een herinnering aan het belang van zelfonderzoek, meditatie en bezinning. Veel mensen zijn van mening dat een dergelijke tatoeage:

  • een kalmering van de geest bevordert;
  • helpt om innerlijke harmonie te bereiken;
  • positieve energie aantrekt..


mandala tatoeage
mandala tatoeage

Een mandala tatoeage schets kan uniek zijn voor elke persoon.

Het kan symbolen bevatten die een bijzondere betekenis hebben voor de tatoeage drager. Bijvoorbeeld de lotusbloem, die puurheid en verlichting symboliseert, of een sterrenbeeld, dat verbonden is met persoonlijkheid en spirituele kwaliteiten.

De plek van het zetten van een dergelijke tatoeage heeft ook betekenis. Mandala’s op de arm of pols kan dienen als herinnering aan innerlijke harmonie en wijsheid. Het zetten op de rug of borst kan een verlangen naar de ontwikkeling en uitbreiding van het bewustzijn symboliseren. Sommige mensen kiezen voor een mandala als tatoeage op de nek of achter de oren om de spiritualiteit en de verbondenheid met de innerlijke wereld te benadrukken.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS