Tijger
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Tijger tattoo

Tijger tattoo is populair onder mannen en vrouwen voornamelijk door de esthetische aantrekkingskracht van het dier en de symboliek die eraan verbonden is.

Het is een universele optie qua plek op het lichaam, de keuze van een geschikt ontwerp en stijl.

Tijger tattoo
Tijger tattoo
Tijger tattoo

Betekenis van
Tijger tattoo

De betekenis van Tijger tattoo varieert sterk in de context van verschillende culturen.

De algemene betekenis in alle tradities is kracht en macht, onbevreesdheid en meedogenloosheid tegenover vijanden. Veel mensen laten een tattoo zetten met een roofdier om hun eigen karakterkwaliteiten te benadrukken. Voor anderen dient de lichaam tekening als herinnering aan de behoefte om stevig weerstand te bieden aan de moeilijkheden van het leven. Afbeeldingen met de Tijger zijn ontworpen om te inspireren en te motiveren.

Tijger tattoo
Tijger tattoo

De voornaamste betekenissen:

 • Macht en kracht.
 • Trots en adel.
 • Onafhankelijkheid en het streven naar vrijheid.
 • Seksualiteit en aantrekkelijkheid.
 • Felheid en agressie.
 • Bescherming en begunstiging.
 • Intuïtie en geloof in eigen instincten.
 • Zelfvertrouwen, kalmte en evenwicht.
 • Militaire dapperheid en overwinning.
 • Sluwheid en gevaar.
 • Vastberadenheid en wilskracht.



Tijger tattoo
Tijger tattoo
Tijger tattoo

Tijgers worden beschouwd als de heersers van de Jungle.

Het sterke en behendige dier heeft weinig vijanden en concurrenten in het wild. Het roofdier staat bekend om zijn wreedheid en plasticiteit. Het springt tot een hoogte van 4 meter en rent met een snelheid van 65 km/uur. De tijger is het nationale dier in India, waar het met respect en eerbied wordt bejegend. In veel Aziatische regio's is het dier het hoofdpersonage van legendes en sagen.

In de Chinese cultuur staat de tijger voor waardigheid en strengheid, kracht en de mannelijke energie Yin. Het is een symbool van vrijgevigheid, verlichting en een hoge positie in de maatschappij. In China beschouwt men het roofdier als een gids voor de doden - het beschermt de zielen en helpt om vrede te vinden.

Tijger tattoo
Tijger tattoo

In de Aziatische cultuur wordt de tijger verbonden met de god van de rijkdom, Tsai Shen, en de godin van de oorlog, Durga.

Dankzij de daaruit voortvloeiende associaties krijgt de Tijger tattoo een betekenis - het gebruik van alle mogelijkheden om doelen, geluk en voorspoed te bereiken. In de Japanse mythologie symboliseert het roofdier bescherming tegen demonen en ziekten.

In de Koreaanse interpretatie is de tijger een krachtig amulet dat boze geesten verdrijft en geluk brengt. Men gelooft dat de eigenaar van de tattoo gezegend is door de hogere krachten. De lichaam tekening op de rug betekent dat de hogere krachten de rug bedekken en beschermen tijdens gevechten. Een andere interpretatie - onthechting van het verleden, afwijzing van negatieve herinneringen en onaangename ervaring.

Tijger tattoo
Tijger tattoo
Tijger tattoo
Soorten tattoo
schetsen

Tijger tattoo's variëren in grootte en kleur.

Afhankelijk van aanvullende elementen en inscripties krijgen deze een uitgebreide betekenis. Ontwerp opties:

 • Met draak. De aanwezigheid van een draak in de lichaam tekening versterkt de betekenissen - voorspoed en materiële welvaart, vervulling van wensen, kracht, macht en autoriteit.
 • Ogen van de tijger. Een populaire variatie van de schets die de doordringende en expressieve blik van het dier overbrengt. Men gelooft dat de ogen van de tijger het laatste zijn wat de prooi ziet vóór de dood. Een andere interpretatie - concentratie, vastberadenheid en bereidheid om een uitdaging aan te gaan.
 • Tijgerwelpen. De lichaam tekening betekent de balans van kracht en onschuld, wijst erop dat achter het schattige en onschuldige uiterlijk een wilskrachtige en vastberaden natuur schuilt. Een andere interpretatie - trouw aan familiewaarden, liefde van ouders voor hun kinderen.

Tijger tattoo
Tijger tattoo
 • Witte tijger. Beschermt tegen berovingen, rampen en andere calamiteiten.
 • Zwarte tijger. Beheert het element Water.
 • Blauwe tijger. Beheert het element Aarde.
 • Rode tijger. Beheerst het element Vuur.
 • Gele tijger. Opperheerser, wordt geassocieerd met de zon, wijst op kracht en macht.
 • Brullende tijger. Betekent het vermogen om terug te vechten tegen vijanden en om eigen belangen te behartigen.
 • Met een slang. Symboliseert controle over emoties en gevoelens.
 • Met een dolk. Waarschuwt voor gevaar.
 • Met een klok. Wijst op het vermogen om het lot te beheersen en rationeel gebruik te maken van de toegekende tijd van het leven.



Ongeacht het soort ontwerp is een Tijger tattoo een kleurrijke lichaamsversiering die niet onopgemerkt zal blijven door anderen. Kleurrijke illustraties zien eruit als kunstwerken.

Tijger tattoo
Tijger tattoo
Tijger tattoo
Stijlen van uitvoering

Tijger tattoo ziet er geweldig uit ongeacht de stijl van uitvoering.

Populaire stijlen zijn Realisme en Traditional, New School en Aquarel. Realistische lichaam tekeningen brengen volledig de gratie en elegantie van de grote kat over. Illustraties in de Realisme stijl worden vaak uitgevoerd op de achtergrond van natuurlijke landschappen. In 3D tattoo's komt het geduchte roofdier letterlijk tot leven. Afbeeldingen in de New School en Aquarel stijl zien er spectaculair en kleurrijk uit.

Tijger tattoo
Tijger tattoo

Stijlen voor het zetten van tattoo's:



 • Blackwork. De perfecte keuze voor het creëren van krachtige, brute afbeeldingen.
 • Tribal. Lichaam tekeningen gecreëerd met zwarte lijnen, punten en krullen zien er elegant en stijlvol uit. Benadrukken de symboliek van spirituele energie en kracht.
 • Japans. Tattoo in de stijl van Irezumi, die wordt gekenmerkt door de overvloed en bijzondere combinatie van kleine elementen. Afbeeldingen van het dier worden aangevuld met bloeiende sakura, bladeren en hiërogliefen. Illustraties in de Japanse stijl dienen als motivatie voor het bereiken van doelstellingen.

Tijger tattoo ziet er geweldig uit op elk deel van het lichaam. Vaak wordt de plot gebruikt om de mouw te vullen of grootschalige schilderingen op de rug of borst te creëren. Plekken voor het zetten van kleine lichaam tekeningen - schouders en scheenbenen, onderarmen en polsen, voeten en handpalmen.

Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS