Top 45+Zwaluw tatoeage: Ideeën, Betekenis - VeAn Tattoo
Zwaluw
5 promotie aanbiedingen
van VeAn Tattoo!
Ontvang je korting!

Zwaluw tattoo

Zwaluwen zijn vertegenwoordigers van de zangvogels.

Er bestaan 89 soorten die op alle continenten leven. De wijdverspreide aanwezigheid in de wereld heeft voor een band met de cultuur van veel volkeren gezorgd. In veel landen werd het zien van een zwaluw beschouwd als een goed voorteken, dat geluk en genezing voorspelde.

Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo

Betekenis van
Zwaluw tattoo

Zwaluwen worden gekenmerkt door hun puntige vleugels en lange staart.

Het zijn sociale en gezellige vogels die vaak in zwermen samenkomen. De Vogel tattoo wekt positieve associaties op. Meestal symboliseert het geluk, hoop en hernieuwing. In veel regio's verschijnt de vogel met de komst van de lente, hetgeen geassocieerd wordt met een andere interpretatie van de lichaam tekening - bloei en transformatie, reïncarnatie, spirituele en persoonlijke groei. De voornaamste betekenissen:

 • Liefde en familiewaarden.
 • Voorspoed en welzijn.
 • Bescherming en begunstiging.
 • Vrijheid en onafhankelijkheid.
 • Dapperheid en uithoudingsvermogen.
 • Prestaties en overwinningen.

Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo

In de Griekse mythologie zijn zwaluwen nauw verbonden met de godin van de liefde, Aphrodite, en symboliseren geluk en schoonheid.

Vogels werden beschouwd als boodschappers van de goden en beschermers tegen problemen. In het Oude Rome personifieerde de vogel de ziel van overleden dierbaren. In Indiase tradities zijn zwaluwen een teken van nederigheid en ijver. In de Christelijke religie symboliseren de vogels onvoorwaardelijke liefde van God voor alle levende wezens. In de Chinese cultuur wordt de zwaluw gezien als een teken van lente, geluk en veerkracht. Een vogel is een symbool van bescherming en begunstiging door hogere krachten.

Zwaluw tattoo's zijn nauw verbonden met zeetradities. De vogel staat voor geluk tijdens zeereizen. De lichaam tekening op de nek, armen of borst betekende zeevaarderservaring. Volgens de legende wees één zwaluw op 5 duizend mijl afgelegde afstand over zee, twee vogels - respectievelijk - 10 duizend mijl.

Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo

In Engeland en Australië duidde een Zwaluw tattoo op de palmrug op een sterke en harde strijder.

Letterlijk symboliseerde het de grote snelheid van vliegende vuisten. De afbeelding van de vogel werd beschouwd als een symbool van trots, dapperheid en moed.

Zwaluwen zijn monogame vogels die trouw blijven aan één partner. De tattoo kan gelukkige liefde, trouw en toewijding aan familiewaarden betekenen. Om de betekenis te versterken, wordt naast de vogel vaak een hart, bloemen en andere symbolen van liefde afgebeeld.

Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo
Soorten tattoo
schetsen

Er bestaan talloze variaties van Zwaluw tattoo schetsen, hetgeen de keuzevrijheid uitbreidt.

U kunt de tattoo uniek maken met behulp van aanvullende details en inscripties. Ontwerp opties:

 • Het zetten op de vuist. Symbool van een straatvechter. Een andere interpretatie - het vermogen om voor zichzelf op te komen en dierbaren te beschermen.
 • Met bloemen. Krijgt een uitgebreide betekenis afhankelijk van het soort bloem. In combinatie met een roos betekent dit een gelukkige romantische relatie, met een lotus - het streven naar spirituele groei en zelfverbetering, met een zonnebloem - voorspoed, rijkdom en vreugde.
 • In de vlucht. Symboliseert het streven naar vrijheid of de terugkeer naar huis na een lange afwezigheid.

Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo
 • Met een anker. Symboliseert loyaliteit, kracht en dapperheid, het streven naar stabiliteit en het vinden van innerlijke harmonie.
 • Twee zwaluwen. Betekent een verbondenheid met de buitenwereld, de voorouders en de natuur.
 • Met sterren. Twee symbolen van geluk en het bereiken van een doeleinde versterken de algemene betekenis. Een krachtige talisman die dient als bescherming tegen problemen en voorspelt het succes.
 • Met een hart. Een klassiek symbool van liefde.
 • Met de maan. Wijst op mystieke kracht en bovennatuurlijke gaven.
 • Met een kompas. Betekent de keuze van een nieuw levenspad, een gestage beweging vooruit naar de gestelde doelen.
 • Met een kruis. Symboliseert spirituele waarden, het verlangen om beter te worden en innerlijke harmonie te bereiken.Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo

Afhankelijk van de kleur van de gebruikte inkt, verandert de betekenis van de tattoo.

Het overwicht van rood in de plot betekent energie en passie, blauw - trouw, mysterie en geheimzinnigheid, paars - grootsheid, zwart - elegantie en stijl, dapperheid en vastberadenheid.

Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo
Stijlen van uitvoering

Zwaluw tattoo's worden in verschillende stijlen uitgevoerd.

De lichaam tekeningen in Blackwork stijl zijn uitgevoerd in zwart-wit. De afbeelding wordt gekenmerkt door een eenvoudig, laconiek ontwerp. In de natuur worden zwaluwen gekenmerkt door verschillende kleurencombinaties van bruin, blauw, oranje en wit, hetgeen wordt weerspiegeld in tattoo's in de stijlen Traditional en Realisme. Getalenteerde meesters zijn in staat om de sierlijkheid en gratie van gevederde vogels over te brengen.

Tatoeages in moderne stijlen worden meestal uitgevoerd met behulp van een uitgebreid kleurenpalet. Kleurrijke tekeningen zien er helder en positief uit en symboliseren meestal de overwinning over vijanden en het overwinnen van moeilijkheden.

Zwaluw tattoo
Zwaluw tattoo

Stijl opties:

 • Minimalisme. Een beknopte tekening, vaak gemaakt met één ononderbroken lijn.
 • Abstractie. Een moderne variant van de afbeelding waarbij duidelijke contouren ontbreken.
 • Aquarel. Vaker kleurrijke illustraties gemaakt met zachte streken, die herinneren aan schilderijen van kunstenaars.
 • New School. Geanimeerde zwaluwen zien er positief en grappig uit.Voor het zetten van afbeeldingen zijn verschillende delen van het lichaam geschikt - rug en borst, nek en het gebied achter het oor, handpalmen en voeten. Tatoeage op de pols wordt vaak gekozen om liefde voor familie en trouw te tonen.Vond je dit artikel leuk? Beoordeel ons.
Let op! Let op! Het artikel is geschreven door journalisten en is informatief van aard. Alle afbeeldingen zijn illustratief en zijn geselecteerd om de tekst visueel aan te vullen. Als u een fout heeft gevonden of het niet eens bent met de inhoud, neem dan alstublieft contact met ons op via contentvean@gmail.com
СONTACTEER ONS

Wij gebruiken cookies om uw browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of content te tonen en ons verkeer te analyseren. Door op 'Accepteren' te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.